Σήμερα Παρασκευή ή το αργότερο την προσεχή Δευτέρα θα εκδοθεί η διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για την αύξηση του επιβαλλόμενου ΦΠΑ στην εστίαση.

Αν κα ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου μιλώντας χθες το πρωί στην τηλεόραση της ΝΕΤ είχε προαναγγείλει την έκδοση της εγκυκλίου εντός της ίδιας ημέρας, για λόγους νομοτεχνικούς αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Έτσι, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του in.gr, η εγκύκλιος θα δοθεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα στη δημοσιότητα και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει τις αλλαγές που είχε ανακοινώσει προ ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγ. Βενιζέλος αναφορικά με τη διατήρηση του ΦΠΑ στο 13% για το ενιαίο πακέτο εξαγωγικού τουρισμού (all inclusive), αλλά και τη διατήρηση του χαμηλού συντελεστή σε εκείνους εκ των συνολικά 137 διαφορετικών κωδίκων άσκησης δραστηριότητος εστίασης, όπου κυριαρχεί η πώληση τροφίμων και όχι η παρασκευή γευμάτων.

Εξάλλου χθες ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως το μέτρο θα εφαρμοσθεί κανονικά από τη 1η Σεπτεμβρίου. «Είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω ένα μέτρο που είχε συμφωνηθεί τον Μάιο, προκειμένου να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης που κινούνται στον χαμηλό συντελεστή του 6,5%», τόνισε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε επιστολή που του απηύθυναν 28 εταιρείες της εστίασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook