Επτά κλήσεις μέσω δορυφορικού τηλεφώνου προς βάσεις του Πολεμικού Ναυτικού, που πιστεύεται ότι έκαναν μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου ARA San Juan—το οποίο αγνοείται από την Τετάρτη—διαπιστώθηκε πως έγιναν το Σάββατο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αργεντινής.

Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία, αναφέρει η ανακοίνωση του επιτελείου, στην οποία προστίθεται ότι «γίνεται προσπάθεια» για τον «ακριβή εντοπισμό» της θέσης του τηλεφώνου που κάλεσε σε συνεργασία με μια αμερικανική εταιρεία που ειδικεύεται στις δορυφορικές επικοινωνίες, η οποία δεν κατονομάζεται. Ωστόσο το γεγονός «καταδεικνύει ότι το πλήρωμα προσπαθεί να έλθει σε επαφή» με κάποια βάση, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Οι κλήσεις διήρκεσαν μεταξύ 4 και 36 δευτερολέπτων και έγιναν αργά το πρωί και νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το υποβρύχιο Σαν Χουάν, γερμανικής κατασκευής, που είχε αποπλεύσει από την Ουσουάια για τη Μαρ δελ Πλάτα, είχε αποθέματα τροφίμων για αρκετές ημέρες και το υπουργείο Άμυνας θεωρούσε ότι ήταν πιθανό να συνεχίζει το ταξίδι του παρά το ότι δεν είχε υπάρξει επικοινωνία επί αρκετές ημέρες.

Η εξαφάνιση του υποβρυχίου, που έχει 44 μέλη πληρώματος, συγκλόνισε την κοινή γνώμη στην Αργεντινή.
ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook