Αποστολή βοήθειας στους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής διοργανώνεται από τον δήμο Χανίων, τον δήμο Ηρακλείου και τον δήμο Ιεράπετρας – Τα σημεία συγκέντρωσης της βοήθειας

Δήμος Χανίων

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία και συνεννόηση του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, με τη δημοτική αρχή της Μάνδρας Αττικής, αποφασίστηκε η οργάνωση άμεσης αποστολής ρουχισμού για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία.

Τα είδη ρουχισμού θα αποσταλούν από τα αποθέματα, που διαθέτει ο Δήμος Χανίων, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί και ταξινομηθεί, ενώ όποιος συμπολίτης μας ενδιαφέρεται να συνδράμει την προσπάθεια, ρουχισμός θα συγκεντρώνεται αύριο, Δευτέρα 20/11/2017, από τις 10.00 έως τις 14.00, στην αποθήκη του Δήμου στη Ρεγγίνα (Κύπρου 8).

Τα είδη, που θα συγκεντρωθούν θα πρέπει να είναι καθαρά και σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ δεκτά θα γίνονται επίσης κλινοσκεπάσματα και λευκά είδη.

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά σε συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων μακράς διαρκείας  με σκοπό να προσφερθούν στον Δήμο Μάνδρας. 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2) από Δευτέρα 20 Νοεμβρίου έως Τετάρτη 22 Νοεμβρίου , ώρες 10.00 – 13.00 και 17.00 – 19.00.

Τηλέφωνο πληροφοριών: 2813409112

Δήμος Ιεράπετρας

“Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία συμμετείχαν οι: Ιερά Μητρόπολις Ιεραπύτνης και Σητείας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου, προκειμένου να οργανωθεί η προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.

Τα προϊόντα που είναι απαραίτητα, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, με προτεραιότητα στα είδη ατομικής υγιεινής και καθαρισμού.

1. Ατομική υγιεινή και είδη καθαρισμού
Σαπούνι
Σαμπουάν
Οδοντόκρεμα
Οδοντόβουρτσα
Χαρτί Υγείας
Χαρτί Κουζίνας
Σκούπες
Φαράσια
Σφουγγαρίστρες
Κουβάδες
Απολυμαντικά
Καθαριστικά
Πλαστικά Γάντια
Απορρυπαντικά
Χλωρίνη
Πλαστικές Σακούλες Απορριμμάτων
Βούρτσες
Σφουγγάρια
Λάστιχα Ποτίσματος
Πιεστικά Λάστιχων Ποτίσματος

2. Τρόφιμα, φάρμακα, ένδυση

Κονσέρβες
Κρουασάν
Φρυγανιές
Μπισκότα
Γάλα (όχι φρέσκο)
Χυμούς 
Υγειονομικό Υλικό
Γάζες
Αντισηπτικά
Επίδεσμοι
Αντιπυρετικά
Αναλγητικά
Βαμβάκι
Μάσκες
Κουβέρτες
Πετσέτες Προσώπου
Πετσέτες Μπάνιου
Σεντόνια

ΌΧΙ ΡΟΥΧΑ

Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται

1) Στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας τις κάτωθι ημέρες και ώρες :

• Σάββατο 18/11 και ώρα 18:00 – 21:00
• Κυριακή 19/11 και ώρα 10:00 – 21:00
• Δευτέρα 20/11 και ώρα 10:00 – 21:00
• Τρίτη 21/11 και ώρα 10:00 – 15:00

2) Σε κάθε Ενορία της Ιεράπετρας. Όποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην κοινή αυτή προσπάθεια, μπορεί να παραδώσει στον Ιερέα της Ενορίας του οτιδήποτε από τα παραπάνω είδη επιθυμεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου καθ᾽ όλη τη διάρκεια της μέρας. Στη συνέχεια όλα τα συγκεντρωμένα είδη θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου και θα συσκευασθούν κατάλληλα και από κει θα μεταφερθούν μαζί με όσα θα συγκεντρώσουν οι υπόλοιποι Φορείς στον προορισμό τους.

Την προσπάθεια στηρίζουν Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας, Εμπορικός Σύλλογος Ιεράπετρας, Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας, Ένωση Συλλόγων Γονέων Ιεράπετρας, Σύλλογος Καφέ και Εστίασης, Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Νοτιοανατολικής Κρήτης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στην μεταφορική εταιρεία «Αγησίλαος Λουτσέτης» η οποία θα πραγματοποιήσει τη μεταφορά των ειδών αφιλοκερδώς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook