Για περίπου δύο μήνες, το 1530, ο Μιχαήλ Άγγελος, ή κατά κόσμον Μικελάντζελο ντι Λοντοβίκο Μπουοναρότι Σιμόνι, κρυβόταν σε ένα μυστικό δωμάτιο κάτω από μια εκκλησία των Μεδίκων, στη Βασιλική του Αγίου Λαυρεντίου, στη Φλωρεντία, αναζητώντας καταφύγιο από τους πάτρωνές του, την οικογένεια των Μεδίκων.

Ο Δάσκαλος της Αναγέννησης είχε έρθει σε ρήξη με την ισχυρή οικογένεια, όταν υποστήριξε μια λαϊκή εξέγερση ενάντια στη πυγμή τους και, φοβούμενος την τιμωρία, αποσύρθηκε σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου με κάρβουνο και κιμωλία ζωγράφιζε σκίτσα στους τοίχους, για να περνάει την ώρα του.  

Το δωμάτιο και οι ζωγραφιές που προκαλούν δέος, περιλαμβάνουν λεπτομέρειες από το άγαλμά του «Δαβίδ» και φιγούρες από την τοιχογραφία στην Καπέλα Σιξτίνα και ανακαλύφθηκαν το 1975, όταν ο διευθυντής του Μουσείου των Μεδίκων προσπαθούσε να βρει μια νέα έξοδο για τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, το «Δωμάτιο του Μικαλάντζελο» θα ανοίξει στο κοινό για πρώτη φορά, το 2020.

«Προσπαθούμε να καταστήσουμε το μυστικό δωμάτιο του Μικαλάντζελο, προσβάσιμο στο κοινό» δήλωσε η Πάολα Ντ’Αγκοστίνο, διευθύντρια του Μουσείου Μπαρτζέλο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook