Υπο τον τίτλο “Γιατί ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε Τροχιά Ανάπτυξης και όχι κατάρρευσης” ο αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ απαντά στην ανακοίνωση της δημοτικής συμβούλου Νάνσυ Αγγελάκη που είχε τίτλο “Σε τροχιά… κατάρρευσης ο Δήμος Χανίων”

Αναλυτικά στην ανακοίνωση εκ μέρους της Δημοτικής αρχής ο κ. Γιώργος Σταγάκης αναφέρει τα εξής:

“Είναι απόλυτα θεμιτό και απαιτούμενο σε πολλές περιπτώσεις η αντιπολίτευση στο Δήμο Χανίων να κάνει κριτική στο έργο της Δημοτικής Αρχής με στόχο την επισήμανση και την κινητοποίηση αυτής σε θέματα που χρίζουν προσοχής και απαιτούν εγρήγορση για το Δήμο. 
Μια ανακοίνωση όμως με ερωτήματα έχουν στόχο την ισοπέδωση του έργου της Δημοτικής Αρχής και την σκόπιμη απόκρυψη ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί και είναι στο στάδιο υλοποίησης, οφείλει να απαντηθεί. Με αυτό το σκεπτικό απαντώ στην ανακοίνωση της συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χανίων, κας Αγγελάκη, που μοιράστηκε στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης της πόλης μας. 
Η Δημοτική Αρχή στα τρία αυτά χρόνια έχει οραματιστεί και προχώρησε στο σχεδιασμό, μέσω του Τμήματος Τεχνικών Μελετών του Δήμου Χανίων, έργα για την πόλη των Χανιών και τα οποία σήμερα είναι πλέον στο στάδιο υλοποίησης μιας και οι αναθέσεις των εργολαβιών έχουν ήδη ολοκληρωθεί:
– Το πάρκο της Αμπεριάς βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή και αναμένεται η ολοκλήρωση του εντός της επόμενης χρονιάς.
– Η ανάπλαση της Ακτής Παπανικολή της Νέας Χώρας, όπου  εντός του μήνα ξεκινάει η υλοποίηση της μελέτης και αναμένεται η ολοκλήρωση της εντός της επόμενης χρονιάς.
– Στο πάρκο της οδού Γιαμπουδάκη έχει ξεκινήσει η ανάπλαση του και αναμένεται η ολοκλήρωση των εργασιών εντός της επόμενης χρονιάς.
Όμως εκτός από το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που οραματίστηκε η παρούσα Δημοτική Αρχή, η χρηστή οικονομική διαχείριση σε ένα δύσκολο έως αποτρεπτικό κατά τα προηγούμενα χρόνια οικονομικό περιβάλλον, επέτρεψε να εξοικονομηθούν πόροι και να προχωρήσουμε άμεσα στην δημοπράτηση έργων τα οποία σχεδιάστηκαν κατά τα προηγούμενα χρόνια, όπως η ανάπλαση της οδού Χάληδων και της πλατείας της Μητρόπολης, καθώς και την ανάπλαση της πλατείας της Σούδας για την οποία εργαζόμαστε να ενταχθεί μέρος της χρηματοδότησης της από το Πράσινο Ταμείο.  
Επιπλέον τα τέσσερα αυτά χρόνια η Δημοτική Αρχή δούλεψε εντατικά για την αποπεράτωση έργων που ξεκίνησαν από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και τα οποία είτε βρίσκονταν στάσιμα, είτε κινδύνευαν να μην ολοκληρωθούν έγκαιρα κάτι που θα σήμαινε τεράστια επιβάρυνση για το Δήμο Χανιών με επιστροφή των κοινοτικών κονδυλίων που είχαν χρησιμοποιηθεί για τα έργα αυτά. 
-Έχει ήδη παραδοθεί στους δημότες μας η επέκταση του πάρκινγκ της οδού Περίδου, έργο το οποίο είχε μείνει στάσιμο  από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το οποίο συμβάλει καθοριστικά σήμερα σε απαραίτητες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο των Χανιών. 
-Το Κέντρο Υγείας στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου ολοκληρώθηκε και εξοπλίστηκε πλήρως και πριν λίγες ημέρες η δημοτική αρχή το παρέδωσε στην υγειονομική περιφέρεια Κρήτης για λειτουργία.
-Το παλαιό τελωνείο στο λιμάνι των Χανίων, ένα έργο που ακροβατούσε η ολοκλήρωση του με κοινοτικά κονδύλια, ολοκληρώθηκε και η Δημοτική Αρχή ήδη προχώρησε στην ονοματοδοσία του τιμώντας τον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. 
Η διεκδικητικότητα της Δημοτικής Αρχής, που είναι αόρατη στην κα Αγγελάκη, έχει επιφέρει απτά οφέλη στο Δήμο Χανίων μέσω χρηματοδοτήσεων για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και την υπογραφή ΚΥΑ για την χρηματοδότηση κατασκευής οκτώ νέων σχολικών μονάδων σε όλο το Δήμο και την ανακατασκευή του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας ύψους 40 εκ. ευρώ. 
Επιπλέον ο Δήμος Χανίων κατάφερε να ενταχθεί μέσω μιας πλήρους μελέτης και να διεκδικήσει 10 εκ. ευρώ από το ανταγωνιστικό πρόγραμμά του νέου ΕΣΠΑ για έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) και τα οποία μελλοντικά θα δοθούν σε αναπλάσεις οδών και ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας. 
Η διεκδικητικότητα της παρούσας Δημοτικής Αρχής κατάφερε να λάβει χρηματοδοτήσεις για την ανάπλαση των οδών Αποκορώνου – Περίδου – Κορνάρου και την απόκτηση του νεοκλασικού στην οδό Τζανακάκη για τη δημιουργία της νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.
Επιπλέον μικρότερα έργα ολοκληρώνονται και παραδίδονται καθημερινά στους δημότες μας όπως η δημιουργία νέων παιδικών χαρών και τις ανακατασκευές των παλαιών, την ανακαίνιση της Παιδικής Βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Κήπο, την ανακατασκευή παιδικών σταθμών, οδών και πλατειών της πόλης μας.
Είναι λοιπόν εμφανές ότι η τροχιά του Δήμου Χανίων είναι ανοδική και αυτό αποδεικνύεται με έργα όχι με λόγια. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των ευθυνών που μας ανέθεσαν οι δημότες. Μικροπολιτικές λογικές δεν ωφέλησαν κανέναν, πόσο μάλλον το Δήμο μας.

Γιάννης Σταγάκης
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Χανίων – Αντιπρόεδρος ΔΟΚΟΙΠΠ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook