Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσαν αιτήσεις Ομοσπονδίες και Σωματεία αστυνομικών όπως και ομαδικά αστυνομικοί, κατά του νέου μισθολογίου των ενστόλων.

Ειδικότερα, στρέφονται κατά του νόμου 4472/2017 με τον οποίο θεσπίστηκαν νέες μισθολογικές ρυθμίσεις για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και κατά της από 19.9.2017 εγκυκλίου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που εκδόθηκε σε εφαρμογή του εν λόγω νόμου και παρέχει διευκρινήσεις για την μισθολογική κατάταξή τους.

Με το νέο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων πλέον του μισθολογικού θέματος, καθορίζεται η μισθολογική κατάταξης και εξέλιξής τους.
Στις αιτήσεις τους υποστηρίζουν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ότι οι αποδοχές τους καθορίζονται σε μη συνταγματικά ανεκτά επίπεδα και μάλιστα κάτω από τα επίπεδα του νομοθετικού πλαισίου του 2014 (νόμος 4307/2014) που κρίθηκε αντισυνταγματικό από την Ολομέλεια του ΣτΕ, αλλά και του 2003 (νόμος 3205/2003).

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι το νέο μισθολόγιο των ενστόλων είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης, του κράτους δικαίου, της αναλογικότητας που ορίζει τα απώτατα δικαιώματα σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, της ουσιαστικής Δικαιοσύνης και της νομιμότητας, κ.λπ., ενώ παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), Διεθνείς Συμβάσεις, την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, κ.λπ.

Παράλληλα, επικαλούνται την νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μεταξύ αυτών που ήδη έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, κ.λπ., όπως επίσης έχουν προσφύγει ομαδικά αστυνομικοί.

ΑΠΕ
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook