Θέτει τον όρο στο ΔΣ να συμμετέχουν κατά πλειοψηφία γυναίκες

Προσφορά για την αγορά της εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών Weinstein Co- στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετείχε και ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, που παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα μετά τις δεκάδες καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις ή παρενοχλήσεις- υπέβαλε η Μαρία Κοντρέρας-Σουίτ, άλλοτε επικεφαλής της υπηρεσίας μικρών επιχειρήσεων (SBA) της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ επί των ημερών του Μπαράκ Ομπάμα.

Η Κοντρέρας-Σουίτ τέθηκε επικεφαλής κοινοπραξίας επενδυτών που προσέφεραν 275 εκατομμύρια δολάρια για την Weinstein Co, σύμφωνα με το Reuters. Στην προσφορά αυτή αναφέρθηκε πρώτη την Κυριακή η εφημερίδα The Wall Street Journal, χωρίς να διευκρινίσει το ύψος του ποσού.

Η προσφορά υποβλήθηκε αφού η κινηματογραφική εταιρεία εξασφάλισε ένεση μετρητών 20 εκατομμυρίων δολαρίων, με την πώληση της παιδικής ταινίας Paddington 2 στην Warner Brothers Pictures, θυγατρική της Time Warner Inc και συνοδεύεται από τον όρο ότι το διοικητικό συμβούλιο της The Weinstein Co θα αποτελείται κατά πλειοψηφία από γυναίκες, ενώ συμπεριλαμβάνει ταμείο ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων για να προσφερθούν αποζημιώσεις στα θύματα του Γουάινστιν.

Το στούντιο αναζητούσε αγοραστή ή χρηματοδότη μετά τη χιονοστιβάδα καταγγελιών κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν από γυναίκες που αποκάλυψαν πως τις παρενόχλησε σεξουαλικά ή τους επιτέθηκε μέσα στις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ο Γουάινστιν διαψεύδει ότι έκανε οτιδήποτε χωρίς τη συναίνεση του άλλου μέρους.

Τα έσοδα από την πώληση της ταινίας επιτρέπουν στην εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τον Ιανουάριο. Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs πούλησε το μικρό ποσοστό της στην εταιρεία την περασμένη εβδομάδα, καθώς θεωρεί ότι η αξία της Weinstein Co έπεσε κάθετα μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook