Συνάντηση του υποψηφιου προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μηνά Μελισσείδη με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος κ. Καλογεράκη στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στο Δήμο

Τις εξελίξεις στο θέμα κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελίου, αλλά και το κοινό έργο του ΒΙΟΠΑ Καστελίου συζήτησαν ο υποψήφιος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μηνάς Μελισσείδης και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ. Καλογεράκης σε συνάντηση που έγινε στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στο Δήμο

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος κ. Καλογεράκης, ανέφερε τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του αεροδρομίου, όπως για τον (σε αναμονή)  διαγωνισμό από την προσωρινή ανάδοχο εταιρία για την πρόσληψη ανεξάρτητου μηχανικού, ενώ εκτίμησε ότι στα μέσα του 2018, μετά την κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή, ο ανάδοχος θα προχωρήσει στις πρώτες εργασίες της κατασκευής του έργου. 

Ο κ. Μελισσείδης από την πλευρά του, δεσμεύτηκε για τη στήριξη του Δήμου από το Επιμελητήριο για το θέμα, μιας και ο φορέας είναι σταθερά υποστηρικτής  του έργου κατασκευής του αεροδρομίου,  ενώ εξέφρασε στο Δήμαρχο τον προβληματισμό του για την καθυστέρηση δημιουργίας του ΒΙΟΠΑ Καστελίου, ένα έργο που από κοινού σχεδιάζουν το Επιμελητήριο και ο Δήμος, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου.  

Ανάφερε επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των μελετών για την αδειοδότηση του ΒΙΟΠΑ Καστελίου, έτσι ώστε αφενός να προληφθεί η αυξημένη ζήτησή σε βιοτεχνική γη  που θα προκύψει όταν ξεκινήσει η κατασκευή, αλλά και να πραγματοποιηθεί ορθολογική  χωροθέτηση παραγωγικών δραστηριοτήτων πέριξ του αεροδρομίου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook