Πολλοί έσπευσαν τις τελευταίες μέρες να παρουσιάσουν την εκλογική διαδικασία του Επιμελητηρίου στα Χανιά, ως “ντέρμπι”.

Οι επιχειρήσεις όμως, τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, ακολουθώντας την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας, έχουν περάσει από “συμπληγάδες”.

Ένας από τους βασικούς στόχους που θα κληθούν να υπηρετήσουν τα επιμελητήρια στα αμέσως επόμενα χρόνια, θα είναι να συνδράμουν τα μέγιστα, ώστε η διαφαινόμενη βελτίωση της ΜΑΚΡΟοικονομίας, να περνά άμεσα στην ΜΙΚΡΟοικονομία, ώστε να επουλωθούν οι πληγές, και η όποια βελτίωση, να γίνεται αισθητή στην κοινωνία για να βοηθά στην περεταίρω πρόοδο.

Ο στόχος αυτός, κάθε άλλο παρά εύκολος μπορεί να χαρακτηριστεί και σε καμία περίπτωση δεν αφήνει περιθώρια για “ποδοσφαιρικά” συνθήματα.

Σε αυτή την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς με όραμα και όρεξη για δουλειά, ανεξαρτήτως συνδυασμών και παρατάξεων.

Το όραμα, η όρεξη για δουλειά, αλλά και το ήθος, είναι από βασικά χαρακτηριστικά που έχω εντοπίσει στον επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωμένοι Επιχειρηματίες”, Αντώνη Ροκάκη, μέσα από την μακροχρόνια φιλία μας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οικογενειακό επίπεδο.

Η εκτεταμένη συνεργασία μας στα επαγγελματικά, μου έχει δώσει την ευκαιρία να διαπιστώσω την μεθοδικότητα του, την συνεργατικότητα που θέτει ως προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων και την δυνατότητα του να ηγείται, αποδίδοντας αλλά κυρίως εμπνέοντας σεβασμό σε όλους όσους προσπαθούν.

Αν παρόλα αυτά κάποιοι επιμένουν σε “ποδοσφαιρικούς όρους”, θα τους παραπέμψω στο παράδειγμα του Κισσαμικού, όπου από το Α’ τοπικό, μέσα σε λίγα χρόνια βρέθηκε στα “σαλόνια” της Football League. Δεν αρκέστηκε όμως εκεί! Από φέτος, συμπράττοντας με τον πολύπαθο και πολυταλαιπωρημένο ΑΟ Χανιά, ενώνει τον Νομό Χανιών και πλέον έχοντας ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος καλπάζει προς τον νέο στόχο που δεν είναι άλλος από το να έχουν τα Χανιά μας, δυο ομάδες στην Super League!!! Για όσους ξέρουμε τον Αντώνη, καμία από τις επιτυχίες του, δεν μας προξένησε εντύπωση.

Η νίκη στις εκλογές του επιμελητηρίου Χανιών, τόσο για τον Αντώνη, όσο και για όλους εμάς, τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο, ΔΕΝ είναι ο σκοπός. Είναι ένας πρώτος στόχος που πρέπει να επιτευχθεί έτσι ώστε την επόμενη κιόλας μέρα να “πιάσουμε δουλειά”.

Να κρατήσουμε ότι καλό έχει γίνει και να το κάνουμε ακόμα καλύτερο.

Να δημιουργήσουμε ένα επιμελητήριο ενεργό και προσιτό, τόσο στους επιχειρηματίες, όσο και σε εκείνους που θέλουν να επιχειρήσουν. Χωρίς παρέες και κολλητούς.

Με μόνο γνώμονα την πρόοδο του τόπου μας, που έχει τόσο πολύ ανάγκη να ξεφύγει από τον ξύλινο καταγγελτικό λόγο και να περάσει σε προτάσεις, πράξεις και συνέργειες.

Το “ντέρμπι” λοιπόν δεν είναι οι εκλογές, αλλά η θητεία και σε καμία περίπτωση, δεν έχουμε σκοπό να προβούμε σε πανηγυρισμούς στις 14 του Δεκέμβρη.

Οι “πανηγυρισμοί” μπορούν να περιμένουν, μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μας, τον Δεκέμβρη του 2021.

*Ο κ. Δημήτρης Μουντάκης είναι Ασφαλιστής

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook