Ανακοίνωση του Συλλόγου με αιχμές για θεσμικούς φορείς που δεν αντέδρασαν άμεσα στο θέμα κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ απο Χανιά μέχρι την Κίσαμο

Ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου, με αφορμή την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών  και του  Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, το αντικείμενο της οποίας  περιλαμβάνει:

Τις προκαταρκτικές ενέργειες και διαδικασίες προετοιμασίας της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης για τη  «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευσης του τμήματος του ΒΟΑΚ Χανιά  Άγιος Νικόλαος» ως σύμβαση παραχώρησης, με διεθνή διαγωνισμό με βάση τον νόμο 4413/2016 και την Ευρωπαϊκή Οδηγία 23/2014,αφήνοντας  εκτός του υφιστάμενου σχεδιασμού για την μελέτη και δημοπράτηση του έργου το τμήμα Χανιά – Κίσσαμος. Ένα κομμάτι τόσο επιβαρυμένο  αφού  είναι η κύρια πρόσβαση στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης (Μπάλος, Φαλάσαρνα, Ελαφονήσι)

 Δηλώνουμε ότι δεν είναι ώρα για οδυρμούς. Είναι ώρα να συστρατευτούμε και να συσπειρωθούμε  ώστε να ενδυναμώσουμε από κοινού τις παρεμβάσεις μας για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε πράγματα για τον τόπο μας. 

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε στους Κισαμίτες ότι, η μοναδική ξεκάθαρη θέση που έχει ακουστεί  από την αρχή του 2015 που πρωτοαναφέρθηκε  το θέμα του ΒΟΑΚ είναι του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη Απόστολου και είναι προς τιμή μας. Κάποιοι άλλοι θεσμικοί φορείς καθυστέρησαν  ή δεν τοποθετήθηκαν ποτέ δημόσια.

Ο ΝΕΣΚ στην προσπάθεια του να στηρίξει την τοπική οικονομία και ανάπτυξη, ήταν παρών στην σύσκεψη επί του θέματος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΧ,  καθώς θεωρεί πως είναι το πιο σημαντικό αναπτυξιακό έργο στην Κρήτη για τα επόμενα χρόνια.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook