Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί και ο γάμος βρισκόταν προ των πυλών. Όλα όμως άλλαξαν αναπάντεχα..

Το έκανε γιατί ήθελε να την χωρίσει με εύκολο τρόπο, χωρίς να αναγκάζεται να ακούει γκρίνιες και κλάματα; 

Η νεαρή ιδιωτική υπάλληλος, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που της συνέβη! Εδώ και χρόνια είχε σχέση με τον αγαπημένο της, μόνο που μερικές εβδομάδες πριν τον χωρισμό τους, ένιωσε πως συναντούσε… άλλον άνθρωπο!

Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί, και ήταν σίγουρο πως θα ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας, φαίνεται όμως πως ο νεαρός κάτι άλλο είχε κατά νου. Έτσι λίγο πριν μιλήσουν στους δικούς τους, της δήλωσε ξεκάθαρα πως «οι καιροί είναι δύσκολοι και πως δεν πρόκειται να την παντρευτεί αν δεν πάρει προίκα»! «Κάγκελο» η νεαρή. Οσο όμως και αν προσπαθούσε να τον μεταπείσει, εξηγώντας του πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και πως ντρέπεται να το πει στους γονείς της, εκείνος επέμενε! Έφτασε δε στο σημείο να την απειλήσει πως… «έχει και καλύτερη οικονομική προσφορά από άλλη γυναίκα»! Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ο νεαρός δεν ζητούσε κάποιο σπίτι αλλά… μετρητά, με την αιτιολογία πως έπρεπε να ανοίξει δική του επιχείρηση.

Η μέχρι εκείνη τη στιγμή μνηστή του, προσπαθούσε να του εξηγήσει πως όλα τα ζευγάρια ξεκινούν δύσκολα, αλλά στο τέλος τα καταφέρνουν, πως εκείνη δουλεύει ως υπάλληλος για να μπορέσει να εξασφαλίζει τα προς το ζειν, ο νεαρός  όμως επέμενε στο… να της αλλάζει τα φώτα! Η απόφασή του ήταν τελεσίδικη και το ζευγάρι διέκοψε κάθε σχέση! Μάλιστα η νεαρή, τον συνάντησε προ ημερών… και με το νέο του φλερτ! Δεν γνωρίζουμε πάντως αν η προίκα ήταν η δικαιολογία για να σπεύσει στην αγκαλιά της άλλης, ή αν όντως η επόμενη… διαθέτει χρήμα και του έκανε… καλύτερη προσφορά!

Επιστρέφουν τα προικοσύμφωνα!

Πάντως είναι γεγονός πως τα προικοσύμφωνα που επανέρχονται στο προσκήνιο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Βέβαια η προίκα νομικά δεν ισχύει ως θεσμός από το 1983, αλλά κάποια ζευγάρια κάνουν σήμερα προικοσύμφωνα, αφού οι οικονομικές ανάγκες πλέον είναι πολλές. Ετσι προσπαθούν να εξασφαλίσουν την περιουσία τους αλλά και να υπάρξουν προγαμιαίες οικονομικές δεσμεύσεις μεταξύ του ζευγαριού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook