Μετά την επιτυχή χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη επέστρεψε στο Ηράκλειο, όπου και αναρρώνει, ο διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς Τηλέμαχος Πανταγάκης, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο άγριο φονικό της Χρυσοστόμου στο Ηράκλειο, όπου έχασε τη γυναίκα του Ελένη Πανταγάκη μετά από επίθεση που δέχτηκε από 43χρονο δράστη, ενώ ελαφρά είχε επίσης τραυματιστεί μια 35χρονη.
 
Ο Τ. Πανταγάκης είχε νοσηλευτεί στο ΚΑΤ της Αθήνας, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά στα χέρια στην προσπάθειά του να αφοπλίσει το δράστη, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε μαχαιρώσει θανάσιμα τη σύζυγό του.

Συγγενείς, φίλοι αλλά και πολλοί συνάδελφοι είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα του, με την ελπίδα ότι η πορεία της υγείας του θα κυλήσει ομαλά από εδώ και στο εξής.
Το στυγερό έγκλημα είχε σημειωθεί στις 9 Αυγούστου, ενώ η 35χρονη βρισκόταν στο μπαλκόνι της οικίας της, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας επί της Χρυσοστόμου 66, με φιλικά της πρόσωπα, όταν ο 43χρονος ένοικος του διπλανού διαμερίσματος άρχισε να τους παρενοχλεί φραστικά. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι γείτονες, ο 43χρονος άρχισε με το χέρι του να τραβά την 35χρονη. Η 35χρονη ζήτησε τηλεφωνικά τη βοήθεια του κ. Πανταγάκη, ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος, αν και μένει σε άλλη περιοχή του Ηρακλείου, μετέβη στο σημείο μαζί με τη 45χρονη σύζυγό του Ελένη.

Η πρώτη επαφή με το δράστη έγινε από το μπαλκόνι. Ωστόσο, η σύζυγος του κ. Πανταγάκη θέλησε να χτυπήσει το κουδούνι του δωματίου του για να μιλήσουν από κοντά πολιτισμένα, κίνηση που όμως αποδείχτηκε μοιραία.

Με το που άνοιξε την πόρτα του ο 43χρονος επιτέθηκε με ένα μεγάλο μαχαίρι στην άτυχη σύζυγο του Πανταγάκη. Δεν πρόλαβε το θύμα να αντιδράσει. Η μαχαιριά βρήκε την καρδιά και η άτυχη γυναίκα έπεσε νεκρή στο πάτωμα, την ίδια στιγμή που απέναντι άνοιγε η πόρτα του σπιτιού της 35χρονης. Κραυγάζοντας μπροστά στο μακάβριο θέαμα που αντίκρισαν, επιχείρησαν να κλείσουν την πόρτα για να σωθούν, με το δράστη σε κατάσταση αμοκ να ορμά καταπάνω της, με αποτέλεσμα να τη σπάσει και να τραυματίσει στη συνέχεια τόσο την 35χρονη όσο και τον Τηλέμαχο Πανταγάκη.

Νέα Κρήτη