Για τη νευρική ορθορεξία από την οποία έπασχε μίλησε o παρουσιαστής της εκπομπής «Στην Κουζίνα της Μαμάς», Ευτύχης Μπλέτσας, με αφορμή την πρόσφατη ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook: «Όσοι με θυμάστε πριν από περίπου τρία χρόνια ήμουν υπερβολικά αδύνατος, πετσί και κόκαλο! Είχα χάσει βάρος σε επικίνδυνο επίπεδο και πολλοί φίλοι και συγγενείς ανησύχησαν για την κατάστασή μου και έσπευσαν να με προειδοποιήσουν και να με βοηθήσουν. Τους ευχαριστώ θερμά και ζητώ “συγγνώμη” αν τότε δεν μπορούσα να το εκτιμήσω… Την άνοιξη του 2008 έκανα αρνητικό ρεκόρ. Είδα τη ζυγαριά στα 52 κιλά.

 Η μείωση του μυϊκού μου ιστού ήταν εμφανής. Πολλοί ανησυχούσαν κι ενώ τότε δεν τους άκουγα, τώρα τους δικαιολογώ απόλυτα. Τώρα κι εγώ τρομάζω όταν βλέπω φωτογραφίες από τότε. Δεν ήταν ούτε υγιές ούτε έξυπνο… Έφτασα στα πρόθυρα νευρικής ανορεξίας και χρειάστηκε να με ξυπνήσει μια φίλη, που και η ίδια είχε ζήσει αυτό το πρόβλημα σε πολύ πιο ακραίο όμως βαθμό…

http://img.pathfinder.gr/clubs/images/39/348339/48.jpg

Όταν είχα αδυνατήσει επικίνδυνα, ήταν αυτή που με ταρακούνησε με τον τρόπο της και με βοήθησε να βάλω μυαλό. Την ευχαριστώ και της ζητώ “συγγνώμη” που δεν πρόλαβα να την αποχαιρετήσω. Η Ρεβέκκα μας άφησε πριν από λίγες μέρες. Ήταν 30 ετών και πέθανε λόγω νευρικής ανορεξίας. Νιώθω πως της χρωστάω το ότι εγώ κατάφερα να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα και να ξαναπάρω το βάρος που είχα χάσει.

 http://4.bp.blogspot.com/_7eNLiek1L-0/TE7oYKPLUsI/AAAAAAAACB0/Y9vitBnGttU/s400/cyprus1_mpiskotopita.jpgΗ Ρεβέκκα θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα με οδηγεί…», είχε γράψει χαρακτηριστικά πριν από λίγες μέρες στην προσωπική του ιστοσελίδα ο νεαρός παρουσιαστής και σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Λοιπόν" άνοιξε την καρδιά του, εξηγώντας: «Το πρόβλημά μου και ο λόγος που είχα χάσει βάρος δεν ήταν η ανορεξία, αλλά η “ορθορεξία”. Δηλαδή μια υπερβολική μανία με την υγιεινή διατροφή! Προτιμούσα να φάω λίγο ή να μην φάω καθόλου από το να φάω κάτι που θεωρούσα ότι θα μου έριχνε τη διάθεση και την ενέργεια. (…)Έτρωγα μικρά γεύματα για να  μη χρειαστεί να μπω σε κατάσταση χώνεψης. Κυρίως φρούτα και λαχανικά. Απέφευγα με κάτι τρόπο να φάω κάτι που θα με έβαζε σε φάση χώνεψης, αν μετά είχα κάποια υποχρέωση. Αν είχα ελεύθερο χρόνο για να χωνέψω, θα έτρωγα κανονικά.  (…) Κάποια στιγμή πειραματιζόμουν επίσης με υποκατάστατα γευμάτων», είπε ο ίδιος.

Στην ίδια συνέντευξη, ο παρουσιαστής εξήγησε ότι οι δικοί του άνθρωποι είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά, όμως ο ίδιος δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει: «Δεν είναι εύκολο να παραδεχθείς ότι κάνεις λάθος. Όταν το βάρος μου έπεσε κάτω από τα 55 κιλά, άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί και να έχουν δίκιο».

Τελικά, κατάφερε να αντιληφθεί το πρόβλημα και σήμερα έχει πλέον επανέλθει στο φυσιολογικό του βάρος.