Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία – Πέρασε μεν, με αντιπαραθέσεις δε

Έργα που αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Χανίων, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στη σημερινή συνεδρίαση.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει έργα τα οποία έχουν συζυτηθεί το προηγούμενο διάστημα επαλειμμένος, περιμένοντας την υλοποίηση τους.
Τέτοια είναι η ακτή Παπανικολή, η οδός Χάληδων η πλατεία Σούδας κτλ.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την παράταξη του κ.Σκουλάκη να δηλώνει “παρούσα”, η παράταξη του κ.Παπαδογιάννη κατά, η παράταξη του κ.Σαρρή αποχή ενώ ο κ.Παπαντωνάκης ψήφισε μόνο το έργο ανέγερσης νέου βρεφονηπιακού σταθμού στα Νεροκούρου.

Η δημοτική σύμβουλος κ. Νάνσυ Αγγελάκη, έκανε λόγω για έργα που υπήρχαν στο περυσινό πρόγραμμα και δεν υλοποιήθηκαν ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο της δημοτικής αγοράς που δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, ανέφερε χαρακτηριστικά μάλιστα ότι για το συγκεκριμένο έργο “Εμπαίζεται την κοινωνία κύριε Δήμαρχε”. Ο κ.Βάμβουκας απάντησε λέγοντας ότι εκπονείται νέα μελέτη για την τμηματική κατασκευή σε τρεις φάσεις.

Για το ίδιο έργο, είχαμε παρέμβαση του κ.Κεμεσίδη ο οποίος διαφωνεί με την τμηματική ανακατασκευή της Δημοτικής αγοράς, για τον κύριο λόγω ότι θα στοιχίσει πολύ περισσότερα στο δήμο, από άποψη χρηματικού κόστους

Ο κ.Σαρρής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, “Τα προηγούμενα χρόνια έργα που συμπεριλαμβανόντουσαν στα τεχνικά προγράμματα προς υλοποίηση, τελικά πολλά υλοποιήθηκαν ποτέ.” ενώ ανέφερε ότι ο Δήμαρχος αρκείται σε επικοινωνιακά “τρικ” με σκοπό την αποπλάνηση των πολιτών.

Κλείνοντας ο κ.Παπαντωνάκης μίλησε για απουσία έργων αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, γεγονός που όπως ανέφερε μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook