Συλλαλητήριο στις 18:00 το απόγευμα στην Δημοτική Αγορά

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά των βάσεων, στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης στην Δημοτική Αγορά, απευθύνουν οργανώσεις και συλλογικότητας ενάντια στις βάσεις, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού Χανιώτη από νατοϊκούς στρατιώτες.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

Φαίνεται ότι, δεν έφθανε η προ εβδομάδας καταγγελία οδηγού ταξί, ότι μεθυσμένος ΝΑΤΟικός στρατιώτης αποπειράθηκε να τον πνίξει, δεν έφθανε ότι καθημερινά πλέον, ακούγονται εκρήξεις πάνω από τα κεφάλια μας με τις αρμόδιες αρχές – δήμαρχοι , αντιπεριφερειάρχες, αστυνομία κ.λ.π – να μην έχουν βγάλει μια επίσημη ανακοίνωση για το τι γίνεται στον τόπο μας, δεν έφταναν ότι μέσα σε 15 μέρες έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον δύο πολεμικές ασκήσεις στα Χανιά – Νιρηίς και Άρτεμις – ούτε ακόμη ακόμη ότι λίγες μόλις ώρες μετά  την Πορεία της 17ης Νοέμβρη 4 Βρετανοί στρατιώτες επιτέθηκαν και τραυμάτισαν οικογενειάρχη Χανιώτη που έκανε την βόλτα του σε κεντρική οδό – Τζανακάκη – της πόλης. 

Χθες, 20/11/2017 στα δικαστήρια Χανίων έλαβε χώρα ακόμα ένα επεισόδιο των τραγικών γεγονότων. Η δίκη των 2 κατηγορουμένων ορίστηκε για 8.30 πμ ενώ το πλοίο τους αναχωρούσε στις 9.00 πμ! Η δίκη πήρε αναβολή κι οι θύτες αρμενίζουν!  Όπως καταγγέλλουν μέλη της οικογένειας του θύματος δημόσια, από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα έχουν πέσει τηλέφωνα ‘λυτών και δεμένων’ για να θαφτεί η υπόθεση. Επομένως, δεν υπάρχει καμία έκπληξη για την στάση των δικαστικών αρχών. Πλέον τα νατοϊκά στρατεύματα φαίνεται να απολαμβάνουν και δικαστική ασυλία!! (για το προσωπικό των ΗΠΑ υπάρχει ετεροδικία)

Ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο από τα περιστατικά που συμβαίνουν στην πόλη μας. Οι τελευταίες συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ με την κυβέρνηση των ΗΠΑ εντείνουν το υπάρχον πρόβλημα. Πρώτη απάντηση για να σταματήσουν οι βολές στο Ακρωτήρι, οι πολεμικές ασκήσεις στην Σούδα, οι τραμπουκισμοί των νατοϊκών στρατιωτών, για να σταματήσουν οι αιτίες της προσφυγιάς, είναι η μαζική  αντίδραση του Χανιώτικου Λαού στο μέλλον που του ετοιμάζουν.

ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ «ΡΑΜΠΟ» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 23/11/2017 6 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ !!
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook