Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων (21 Νοεμβρίου 2017), το Τάγμα Εθνοφυλακής Ηρακλείου (Τ.ΕΘ. Ηρακλείου) ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής και ιματισμό προκειμένου να τα παραχωρήσει στις Δομές Παροχής Βασικών Υλικών Αγαθών των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Κοινωνικό Συσσίτιο – «Φαγητό με την Αγάπη μας» & Κοινωνικό Παντοπωλείο), κατόπιν συνεννόησης του Διοικητή του τάγματος Ταγματάρχη Πεζικού Εμμανουήλ Μουρτζάκη και του σύμβουλου του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Κωστή Μαμαλάκη.

Οι Εθνοφύλακες του Τ.ΕΘ. Ηρακλείου, αφού συγκέντρωσαν στη μονάδα τους το υλικό (ζάχαρη, ρύζι, όσπρια, γάλα, ζυμαρικά, αλεύρι, σαπούνια, ενδύματα κ.λπ.), το συσκεύασαν κατά είδος, το μετέφεραν και το παρέδωσαν στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού που στεγάζει τις Δομές παροχής Βασικών Υλικών Αγαθών. Η παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού ευχαριστεί θερμά τον Διοικητή του Τ.ΕΘ. Ηρακλείου, Ταγματάρχη Πεζικού Εμμανουήλ Μουρτζάκη, τους Εθνοφύλακες του Τάγματος, καθώς και τον φίλο μεσολαβητή Κωστή Μαμαλάκη για την συγκομιδή και δωρεά των ειδών στις Δομές των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, που όπως είναι γνωστό στηρίζουν, έμπρακτα και καθημερινά, άτομα και οικογένειες σε ένδεια και αποκλεισμό. Η πράξη των Εθνοφυλάκων συμπολιτών μας είναι ένα γνήσιο σημάδι ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας. Είναι, επίσης, μια ουσιαστική προσφορά σε ανθρώπους που τη χρειάζονται. 

Με αφορμή την ευγενική αυτή χειρονομία, θα θέλαμε να καλέσουμε το κοινό του Ηρακλείου (άτομα, φορείς, συλλογικότητες), που έχει την καλή προαίρεση και δυνατότητα, να συνεισφέρει, προκειμένου τις δύσκολες αλλά και γιορτινές ημέρες του χειμώνα που έρχονται, να στηρίξουμε όλοι μαζί τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που μαστίζονται περισσότερο από την κρίση.

Διονύσης Κοκκώνης (Κοινωνικός Λειτουργός – Υπεύθυνος Προγραμμάτων Κοινωνικού Χώρου)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook