Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το μανικιούρ πρόκειται για μία συνήθεια που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μόλυνση ή ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Τι κινδύνους, όμως,  κρύβει το εβδομαδιαίο μανικιούρ και τί πρέπει να προσέχουμε.

Μία τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ δημοφιλής είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ ή μανικιούρ με τζελ, στο οποίο χρησιμοποιούνται ακτίνες UV, προκειμένου το βερνίκι να διαρκέσει περισσότερο και να μην ξεφλουδίζει. Η έκθεση, όμως, στις επικίνδυνες ακτίνες μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας ή καρκίνο του δέρματος. Ακόμη και το παραδοσιακό μανικιούρ, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται διάφορα εργαλεία λείανσης των νυχιών και κοψίματος των παρανυχίδων εκθέτουν το δέρμα σε διάφορα βακτήρια και μύκητες. Οι δερματολόγοι Marie Jhin και Jackie Dosal, που εργάζονται στη Φλόριντα των ΗΠΑ, δίνουν συμβουλές στη MailOnline για να διατηρήσετε την υγεία των νυχιών και του δέρματος, κατά το μανικιούρ.

Ημιμόνιμο – Μανικιούρ με τζελ               

Η ακτινοβολία που χρησιμοποιείται στο μανικιούρ με τζελ είναι τόσο χαμηλή, που είναι απίθανο να προκαλέσει καρκίνο. Ωστόσο, όσο περισσότερο εκτίθεται κάποιος σε αυτή, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος. Η ακτινοβολία λειτουργεί αθροιστικά σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στο δέρμα. Όσο λιγότερο εκτίθεται κάποιος σε αυτή, τόσο λιγότερο κινδυνεύει. Εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τη συνήθεια του μανικιούρ, οι ειδικοί συμβουλεύουν να το κάνετε κάθε δεύτερη εβδομάδα και να ζητάτε να σας φορούν ειδικά γάντια που καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των χεριών. Είναι επίσης απαραίτητο να φοράτε αντηλιακή κρέμα στα χέρια.

Πετσάκια

Τα πετσάκια προστατεύουν τα νύχια και όταν τα κόβετε τα αφήνετε εκτεθειμένα σε εξωτερικούς παράγοντες όπως βακτήρια και μύκητες. Οι δερματολόγοι συστήνουν να μην κόβετε τα πετσάκια των νυχιών αλλά να ζητάτε από την αισθητικό να τα σπρώχνει με το ειδικό εργαλείο.

Βρώμικα εργαλεία

Ένας άλλος κίνδυνος είναι η μη απολύμανση των εργαλείων μανικιούρ που χρησιμοποιούνται στα κέντρα αισθητικής. Οι ειδικοί συστήνουν να ζητάτε ο καθαρισμός να γίνεται μπροστά σας ή να τσεκάρετε ότι τα εργαλεία βγαίνουν από σφραγισμένη συσκευασία. Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους εργαλεία, τα οποία φέρνουν από το σπίτι τους, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι έχουν καθαριστεί σωστά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook