Εντυπωσιακές εικόνες στην «Πόλη των Λιονταριών»

Τεχνητά δάση με ανεμόσκαλες, μοντέρνα κτίρια, καντίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin και πλωτά γήπεδα ποδοσφαίρου, είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν τη Σιγκαπούρη μια φουτουριστική Εδέμ.

Η κοσμοπολίτικη μητρόπολη στην καρδιά της Νοτιοανατολικής Ασίας μοιάζει να βρίσκεται πάντα μπροστά από το μέλλον.

Πρόκειται για ένα μεγάλο νησί με μερικά ακόμα δορυφορικά νησάκια στην άκρη της χερσονήσου της Μαλαισίας, με περίπου 5,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και έχει εξελιχθεί σε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ασίας.

Το όνομά της σημαίνει πόλη του Λέοντος και ένα λιοντάρι με ουρά ψαριού αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Εξωτική και με μοναδική ταυτότητα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις αντιθέσεις της.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μουσείο Ασιατικών Πολιτισμών, την «παλάμη του Βούδα», ένα αντεστραμμένο χέρι που στεγάζει το Μουσείο των Τεχνών και των Επιστημών καθώς και την όπερα που θυμίζει εξωτικό φρούτο.

Στον ζωολογικό κήπο συναντά κανείς μια τροπική ζούγκλα με λευκές τίγρεις και ουρακοτάγκους ενώ αν επιλέξει βραδινό σαφάρι θα δει από κοντά πούμα και ινδικούς ρινόκερους.

Η Νιόνια είναι η τοπική κουζίνα τους και έχει επηρεαστεί από τα κινέζικη και καντονέζικη μαγειρική.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Σιγκαπούρη / Νοτιοανατολική Ασία

Διαφορά ώρας: 6 ώρες μπροστά

Νόμισμα: Δολάρια Σιγκαπούρης (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,60 δολάρια)

Απόσταση: Η απευθείας πτήση διαρκεί 10 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 14 ώρες από τη Θεσσαλονίκη μέσω Κωνσταντινούπολης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook