“Το USS Ronald Reagan διενεργεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η αιτία της συντριβής δεν είναι ακόμη γνωστή”

Στη διάσωση των οχτώ από τους 11 επιβαίνοντες του μεταγωγικού αεροσκάφους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη την Τετάρτηστη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ιαπωνικής νήσου Οκινάουα προχώρησαν οι ιαπωνικές αρχές. 

Όπως ανακοίνωσε ο Έβδομος Στόλος, το αεροσκάφος κατευθυνόταν προς το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan.  “Το USS Ronald Reagan διενεργεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η αιτία της συντριβής δεν είναι ακόμη γνωστή”, αναφέρει δελτίο Τύπου του Έβδομου Στόλου.

Ο ιάπωνας υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα είπε στους δημοσιογράφους ότι το αμερικανικό ΠΝ τον ενημέρωσε πως η πτώση του αεροσκάφους στην Θάλασσα των Φιλιππίνων πιθανόν να οφείλεται σε μηχανική βλάβη.

Ο τύπος του αεροσκάφους είναι C-2 Greyhound, μεταφέρει προσωπικό, αλληλογραφία και άλλα εμπορεύματα από χερσαίες βάσεις σε αεροπλανοφόρα που επιχειρούν σε θαλάσσιες περιοχές.

Αυτού του τύπου τα αεροσκάφη πραγματοποιούν πτήσεις εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες και πρόκειται να αντικατασταθούν από τα Osprey.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook