Τελευταία ενημέρωση: 12:09

Τη Δευτέρα οι μπουλντόζες θα κατεδαφίσουν το Bamboo και το Salavanteς – Δόθηκε διορία στον ιδιοκτήτη να απομακρύνει ότι εξοπλισμό που βρίσκεται ακόμη μέσα στα δύο ιστορικά καταστήματα

Εκ νέου αναβολή μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα έλαβε η κατεδάφιση των καταστημάτων Bamboo και Salavantes στο Καλαμάκι, μετά την πρώτη αναβολή εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης την περασμένη εβδομάδα και τα όσα τραγελαφικά ακολούθησαν,  όπως αποκάλυψε στο Flashnews.gr, με την απόρριψη του αιτήματος του ιδιοκτήτη να προχωρήσει ο ίδιος στην κατεδάφιση των καταστημάτων του.

Από το πρωί, έξω από τα καταστήματα είχαν συγκεντρωθεί δυνάμεις της αστυνομίας προκειμένου να διασφαλίσουν την υλοποίηση της απόφασης, ενώ από την άλλη πλευρά, εργαζόμενοι αλλά και κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια “ανθρώπινη ασπίδα” που θα απέτρεπε τις μπουλντόζες από τα δύο καταστήματα.

Περίπου στις 11 το πρωί, έφτασαν στο σημείο υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και συνάντησαν το συγκεντρωμένο πλήθος και τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από τα δύο καταστήματα. Έπειτα από διαβουλεύσεις και με εντολή εισαγγελέα η διαδικασία αναβλήθηκε για τη Δευτέρα ώστε να δοθεί το χρονικό διάστημα στον ιδιοκτήτη να απομακρύνει τον εξοπλισμό από τα δύο καταστήματα, ενώ συνεργεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης.

Δείτε την πρώτη αντίδραση από την πλευρά των ιδιοκτητών μετά το άκουσμα της απόφασης του Εισαγγελέα

 

Νωρίτερα 

Από την πλευρά των ιδιοκτητών είχε ξεκαθαριστεί οτι δεν τάσσονται απέναντι στη δικαιοσύνη και δεν θέλουν να αποτρέψουν την κατεδάφιση των καταστημάτων, απλά ζητούν να γίνει δεκτό το δικαίωμα που δίδεται από το νόμο, να προχωρήσουν δηλαδή οι ίδιοι στην κατεδάφιση προκειμένου να μην επωμιστούν το κόστος των συνεργείων από το Ηράκλειο.

Για το λόγο αυτό, και σε μια ένδειξη καλής θέλησης, όπως δηλωσε από χθες στο Flashnews.gr ο ιδιοκτήτης του Bamboo, ήδη έχει προχωρήσει μόνος του, σε τμηματική κατεδάφιση του καταστήματος (δείτε φωτογραφίες παρακάτω), πριν ακόμη λάβει απάντηση στο αίτημά του, το οποίο εν τέλει απορρίφθηκε.

Δεν πάω κόντρα στην δικαιοσύνη, αφήστε όμως να τα ρίξω μόνος μου

“Αφού υπάρχει απόφαση να πέσουν, να πέσουν τα μαγαζιά, αλλά γιατί δεν μου δίνουν το δικαίωμα να τα ρίξω εγώ. Δεν πάω κόντρα σε κανέναν εισαγγελέα…. 21 του Νοεμβρίου μου έστειλαν χαρτί οτι δικαιούμαι να τα ρίξω μόνος μου. Την Τετάρτη έκαναν αυτοψία εδώ και είπαν εντάξει, θα πάρετε 10 ημέρες παράταση….Μετά τα πήραν όλα πίσω. Να παρέμβει ο εισαγγελέας. Εδώ πέρα κάτι βρωμάει”

 

Νωρίτερα το πρωί

Όσο πέρναγε η ώρα, η αγωνία και η ένταση ανέβαιναν με την αστυνομία  να ζητά την απομάκρυνση των αυτοκινήτων που είχαν τοποθετηθεί μπροστά από τα δύο μαγαζιά και τους ιδιοκτήτες να λένε οτι θα παραμείνουν εκεί.

Περίπου στις 09:00 δύο αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν οικειοθελώς ενώ στα υπόλοιπα οι αστυνομικοί έκοψαν κλήσεις. Αργότερα, υπαναχώρησαν και άλλοι ιδιοκτητες αυτοκινήτων και μέχρι τις 11 το πρωί, που έφτασαν και οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είχαν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα μπροστά από τα καταστήματα.

Δείτε φωτογραφίες από το Bamboo σήμερα, όπου ο ιδιοκτήτης έχει ξηλώσει πέργκολες και τμήματα στο εσωτερικό του καταστήματος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook