Μια εκδρομή του ΕΠΑΛ και του 2ου Λυκείου Ιεράπετρας που έχει προγραμματιστεί για τηνν ερχόμενη Παρασκευή στο Ηράκλειο πυροδότησε αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης

Μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Ηράκλειο από το ΕΠΑΛ και το 2ο Λύκειο Ιεράπετρας την ερχόμενη Παρασκευή έγινε η αφορμή για μια μεγάλη αντίδραση από τον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας, ο οποίος ζήτησε από τους διευθυντές των σχολείων να αναβάλλει τις εκδρομές.

Αιτία η εκπτωτική μέρα της «Βlack Friday» που επίσης είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Παρασκευή και έτσι ο Εμπορικός Σύλλογος θεώρησε πως οι μαθητές των σχολείων θα ξοδέψουν μεγάλα ποσά στις εκπτώσεις τα οποία θα χαθούν από την τοπική αγορά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Μπινιχάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως η εικόνα δύο σχολείων να φεύγουν από την πόλη εκείνη τη μέρα είναι πολύ άσχημη, και είναι απογοητευτικό ότι πάρθηκαν τέτοιες αποφάσεις.

Από την πλευρά του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας για το θέμα μίλησε τόσο ο υπεύθυνος καθηγητής της εκδρομής κ. Φιλτικάκης, το μέλος από τον Σύλλογο Γονέων κ. Στεφανάκης, όσο και η Διευθύντρια του σχολείου κ. Τζιρή, ενώ από το 2ο Λύκειο ο διευθυντής κ. Μανουσάκης μας ενημέρωσε ότι πρόκειται να στείλει επιστολή προς τον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας που θα εκφράζει τη διαφωνία του, ενώ όπως μας είπε και από πλευράς ΕΛΜΕ Λασιθίου υπάρχει έγγραφη στήριξη στις αποφάσεις των σχολείων.

Ο κ. Φιλτικάκης, καθηγητής των ΕΠΑΛ, τόνισε πως η εκδρομή είχε κανονιστεί πριν από ένα μήνα χωρίς να ξέρει κανείς ότι εκείνη τη μέρα θα γινόταν η Black Friday, και δεν ήταν εύκολο να αλλάξει η ημερομηνία όταν έγιναν γνωστά τα παράπονα, με τα οποία πάντως δεν συμφωνεί. Το ΕΠΑΛ και τα υπόλοιπα σχολεία, τόνισε, στηρίζουν όλο το χρόνο με χιλιάδες ευρώ την αγορά της Ιεράπετρας σε αναλώσιμα, και το ίδιο κάνουν και τα παιδιά, πολλοί γονείς των οποίων άλλωστε είναι και οι ίδιοι έμποροι.

Όπως λέει κάθε χρόνο γίνονται πολλές εκδρομές που χρειάζονται μεγάλη προετοιμασία και τόνισε πως στην εκδρομή θα συμμετάσχουν μόλις δύο τμήματα με 38 μαθητές και 3 συνοδοί καθηγητές τους. Η εκδρομή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει 2ωρη επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ενώ τα παιδιά θα έχουν και περίπου 1,5 ώρα ελεύθερη για να κάνουν μια βόλτα και να φάνε κάτι πριν επιστρέψουν.

Από την πλευρά του Συλλόγου Γονέων τονίστηκε πως είναι υπερβολική η αντίδραση αφού το ΕΠΑΛ στην πρόσφατη εκδήλωση όλα τα έξοδα που ήταν περίπου 2.500 ευρώ πήγαν σε επαγγελματίες της πόλης.

Η διεθύντρια του ΕΠΑΛ ανέφερε πως είχε μάθει για τη διαφωνία του Εμπορικού Συλλόγου το προηγούμενο Σάββατο, όταν είχαν βρεθεί με τον πρόεδρο στην συνάντηση για την προετοιμασία των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας. Όπως λέει ήταν πολύ αργά για να γίνουν αλλαγές αφού είχαν ανοιχτεί οι προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων, τόνισε όμως πως κανένα σχολείο δεν μπορεί να ασχολείται με το πότε έχει εκπτώσεις προκειμένου να προγραμματίζει τις εκδρομές του, ούτε και υπάρχουν ανάλογοι περιορισμοί από τη νομοθεσία.

Το ΕΠΑΛ όπως λέει, λόγω των πολλών τεχνικών ειδικοτήτων, στηρίζει περισσότερο από κάθε άλλο σχολείο τον εμπορικό κόσμο της πόλης και είναι άδικο να υπάρχει κατηγορία ότι υπάρχει προγραμματισμός για να πάνε οι μαθητές αλλού να ψωνίσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook