Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Χανίων 

Συνάντηση είχε σήμερα, Πέμπτη 23/11/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας,  στο Γραφείο του με τον Πρόεδρο, Γρηγόρη Γκουλούση, και τα μέλη του Δ.Σ. της ‘Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Αντώνης Βαρδάκης, και συνεργάτες του Δημάρχου, ζητήθηκε ενημέρωση από τον κ. Βάμβουκα για το στάδιο, στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία για την κατασκευή των οκτώ νέων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) στον Δήμο Χανίων. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων έχει ξεκινήσει η διαδικασία, μετά την ψήφιση της σχετικής πίστωσης, για τη νομική υποστήριξη στη σύνταξη του Φακέλου για τον Διεθνή Διαγωνισμό, ενώ προχωρά από πλευράς του Δήμου η ολοκλήρωση της αγοράς των δύο οικοπέδων, που περιλαμβάνονται στα οκτώ νέα σχολεία, στις περιοχές των Περιβολίων και των Χωραφακίων. 

“Σε συνεννόηση με την Ειδική Γραμματεία Σ.Δ.Ι.Τ., προχωράμε τις αναγκαίες διαδικασίες, προκειμένου να προετοιμαστεί ο Διαγωνισμός, ενώ με την ανέγερση των οκτώ νέων σχολικών μονάδων θα εξαλειφθούν οι μεγάλες ελλείψεις στη σχολική στέγη ιδιαίτερα στις περιαστικές περιοχές του Δήμου μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας. 

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και άλλα θέματα, που αφορούν τη σχολική κοινότητα, όπως η ειδική αγωγή, οι συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, καθώς και θέματα αρμοδιότητας των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook