Έφτασε η ώρα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2018 αφού αύριο, Black Friday θα αναρτηθούν στο Taxisnet. 

Πάνω από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να βάλουν το «χέρι» στη τσέπη για να πληρώσουν τα τέλη έγκαιρα για να γλιτώσουν τα πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας παρά τις όποιες υποσχέσεις αλλά και εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για αλλαγές δεν έχουν καμία διαφορά με πέρυσι. Οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν ακριβώς τα ίδια τέλη με αυτά που κατέβαλαν τον Δεκέμβριο του 2016.

Η εκτύπωση των τελών

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet, όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη, και να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

Στο κομπιούτερ ο υπόχρεος θα πρέπει να πληκτρολογήσει την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gsis.gr. Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη «Οχήματα».

Στη συνέχεια υπάρχουν δύο επιλογές: 

* Αν κάνει κλικ «Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς στο Taxisnet» μόλις πατήσει ο υπόχρεος εμφανίζεται:

 

 

Ο υπόχρεος πληκτρολογεί όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ανοίξει η εφαρμογή και να συμπληρώσει τα στοιχεία του. 

* Στην δεύτερη επιλογή αν κάνει κλικ «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς Taxisnet» εμφανίζεται:

Στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ». Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Μόλις ολοκληρωθεί η αναζήτηση, θα πρέπει ο υπόχρεος να δώσει την εντολή εκτύπωσης για να εμφανιστεί το ειδοποιητήριο με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018. 

Εν συνεχεία οφείλουν να καταβάλλουν το ποσό που αναγράφεται σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, ενώ μπορούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω e-banking. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να πληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017. Για όσους δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπεται η επιβολή προστίμου ίσου με την αξία τους.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook