Η θεωρία της επίπεδης Γης είναι η νέα τρέλα της ανθρωπότητας, μόνο που μερικοί την έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά.

Και κανείς τους πιο σοβαρά από τον 61χρονο οδηγό λιμουζίνας, Mike Hughes, ο οποίος σκοπεύει να αποδείξει έμπρακτα ότι η NASA αλλά και όλη η σύγχρονη επιστήμη μας λένε παραμύθια!

Ο «τρελός» Mike Hughes, όπως είναι γνωστός, είναι ερασιτέχνης αστρονόμος και μηχανικός και πέρασε τα τελευταία χρόνια φτιάχνοντας στο γκαράζ του έναν αυτοσχέδιο πύραυλο ώστε να αποδείξει περίτρανα πως σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα δεν είναι παρά μια παρέα τσαρλατάνων.

Στις επόμενες ημέρες, το Σάββατο συγκεκριμένα, ο Hughes θα μπει στον πύραυλό του και θα εκτοξευτεί στο… Διάστημα, ώστε να ανατρέψει αιώνες επιστημονικής προόδου και γνώσης. Θα κοιτάξει κάτω λοιπόν από ψηλά και θα δει τη Γη όπως είναι, έναν επίπεδο σφαιρικό δίσκο με ένα πελώριο τείχος πάγου γύρω του.

«Δεν πιστεύω στην επιστήμη», δήλωσε στο AP, «ξέρω από αεροδυναμική και δυναμική των ρευστών και πώς κινούνται τα πράγματα στον αέρα, για τα συγκεκριμένα μεγέθη των πυραύλων και για τις ωθήσεις. Αλλά αυτά δεν είναι επιστήμη, είναι απλές φόρμουλες. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ επιστήμης και επιστημονικής φαντασίας».

Όσο για τον περιβόητο πύραυλό του, του κόστισε καμιά 20αριά χιλιάδες ευρώ, χρήματα που βρήκε από το αρμόδιο όργανο των οπαδών της επίπεδης Γης (Research Flat Earth). Ο «τρελός» Mike υπολογίζει να πιάσει ταχύτητες 500 μιλίων/ώρα, από τη στιγμή που θα εκτοξευτεί από πόλη-φάντασμα της Καλιφόρνια.

«Τίποτα δεν είναι εκτός δυνατοτήτων μας», συνεχίζει, «όλα μπορούν να γίνουν. Πρέπει απλώς να βάλεις λεφτά, χρόνο και να το κάνεις».

Και εννοείται πως δεν πιστεύει τα παραμύθια του Μπαζ Όλντριν, του δεύτερου ανθρώπου που περπάτησε στο Φεγγάρι, ο οποίος βγήκε πρόσφατα στο Twitter για να την «πει» στους οπαδούς της επίπεδης Γης: «Η Γη είναι σφαιρική, πέταξα γύρω της. Το λέμε τροχιά», είχε πει ο θρύλος της κατάκτησης του Διαστήματος…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook