Μαύρος καπνός και στάχτη εκτοξεύτηκαν από τον κρατήρα του

Μικρή έκρηξη του ηφαιστείου Agung στην Ινδονησία έθεσε και πάλι σε ετοιμότητα το Μπαλί, αν και το επίπεδο συναγερμού έμεινε αμετάβλητο ένα επίπεδο κάτω από το υψηλότερο.

Σύμφωνα με το Reuters, το ηφαίστειο εκτόξευσε μαύρο καπνό και στάχτη, ωστόσο οι αρχές της Σιγκαπούρης συμβούλεψαν τους πολίτες της χώρας να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το θέρετρο λόγω φόβων για νέα έκρηξη.

Δεν έχουν αναφερθεί πάντως ακυρώσεις πτήσεων.

Το Agung βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Μπαλί. Η τελευταία του μεγάλη έκρηξη έγινε το 1963 και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι.

Η Ινδονησία έχει πάνω από 130 ηφαίστεια, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα. Πολλά από αυτά έχουν υψηλά επίπεδα δραστηριότητας αλλά μπορεί να περάσουν και μήνες πριν από μία έκρηξη.

Η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών έχει δώσει εντολή να μην γίνεται καμία δραστηριότητα σε ακτίνα περίπου 6-7 χιλιομέτρων από τον κρατήρα ενώ σχεδόν 30.000 άνθρωποι ζουν σε 278 καταυλισμούς.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι αρχές είχαν σημάνει τον ανώτερο συναγερμό για το Agung και περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι είχε χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Το επίπεδο κατέβηκε στη συνέχεια, στις 29 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook