Η παροιμιώδης καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης φαίνεται ότι αποτελεί μεγάλη πληγή για όλους τους έλληνες πολίτες που προσφεύγουν στα δικαστήρια, όχι όμως και για τους δικαστές που πέτυχαν να προσδιοριστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σε χρόνο ρεκόρ η συζήτηση των προσφυγών τους για το πόθεν έσχες.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τις προσφυγές 6 δικαστικών ενώσεων για το θέμα του πόθεν έσχες που τους έφερε σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, προσδιορίστηκε για σήμερα, Παρασκευή, σε εμβόλιμη μάλιστα συνεδρίαση, η σχετική συζήτηση τους.

Και θα χαιρέτιζε κανείς τα αντανακλαστικά του Συμβουλίου της Επικρατείας αν δεν γνώριζε πως ο μέσος χρόνος αναμονής για τον προσδιορισμό μίας υπόθεσης, όσο σοβαρή κι αν είναι αυτή, δεν προβλέπεται μικρότερη των 5 ετών!

Οι προσφυγές ωστόσο των δικαστικών ενώσεων έτυχαν ενός ταχύτατου προσδιορισμού μετά και την προσωρινή διαταγή που είχαν κερδίσει προκειμένου να «παγώσει» προσωρινά για αυτούς η υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης για τα έτη 2015 και 2016.

«Κάποιοι κάτι θέλουν να κρύψουν» είχε σχολιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την ώρα που με ανακοίνωσή τους δικαστές και εισαγγελείς δήλωναν αποφασισμένοι να μην απεμπολίσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Επικαλούνταν κυρίως το γεγονός πως δεν είχαν τον αναγκαίο χρόνο για να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις δηλώσεις πόθεν έσχες, με δεδομένο ότι η προθεσμία έληγε την επόμενη ημέρα.

Όλα είχαν ξεκινήσει τον περασμένο μήνα όταν η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική και ακύρωσε την υπουργική απόφαση που καθόριζε το περιεχόμενο και τις προϋποθέσεις υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Ακολούθησε νέα υπουργική απόφαση σε βάρος της οποίας προσέφυγαν άμεσα οι δικαστικές Ενώσεις καταθέτοντας αίτημα προσωρινής διαταγής την οποία πέτυχαν αλλά και αίτηση αναστολής και ακύρωσης.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook