Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου,  η Ημερίδα για τα Τροχαία Δυστυχήματα, στην Τοπική Κοινότητα Ελενών.

Μια ιδιαίτερα αξιόλογη ημερίδα με θέμα: «Τα παιδιά μας σκοτώνονται. ΟΧΙ στη Συνενοχή» πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ελενών,  την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Την Ημερίδα, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελενών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάτοικοι και δημότες της περιοχής.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελενών κ. Ανδρέας Κουκλινός, ο εφημέριος Τοπικής Κοινότητας Ελενών π. Σεβαστιανός Πολιτάκης καθώς και ο Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ. Κώστας Δανδουλάκης. 

Ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός, απευθύνοντας χαιρετισμό,   υπογράμμισε ότι «Στόχος της σημερινής ημερίδας είναι να αφυπνίσει την κοινή συνείδηση και ιδιαίτερα τους  νέους μας. Αν στο τέλος της ημερίδας έχουμε καταφέρει να προβληματίσουμε και να προβληματιστούμε, να ευαισθητοποιήσουμε και ευαισθητοποιηθούμε, θα έχουμε  κάνει ένα μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση».  Κλείνοντας ευχαρίστησε τους ομιλητές, την Τροχαία Ρεθύμνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελενών για την άψογη συνεργασία καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση της ημερίδας. 

Ο Διοικητής της Τροχαίας Ρεθύμνου κ. Λευτέρης Σταγάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε τόσο στις αιτίες πρόκλησης όσο και στην πρόληψη των Τροχαίων ατυχημάτων και τόνισε τη σημασία της σωστής καθοδήγησης από τους γονείς στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας. «Η οδηγική παιδεία ξεκινάει από την παιδική ηλικία. Αν το παιδί βλέπει τη μητέρα του και τον πατέρα του να φοράει τη ζώνη ασφαλείας, για παράδειγμα, το ίδιο ακριβώς θα πράξει και εκείνο. Η διαπαιδαγώγηση αυτή, επομένως, θα πρέπει να ξεκινάει από το σπίτι  και την οικογένεια για να μπορέσουμε να εξαλείψουμε τα τροχαία ατυχήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Το απόσπασμα  ντοκιμαντέρ: «Σκέψου» που προβλήθηκε φόρτισε συναισθηματικά το ακροατήριο, ενώ ο κ. Γιώργος Καραβιώτης – Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ρεθύμνου για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων ξεκίνησε τον κύκλο των ομιλιών μιλώντας για τα: «Τροχαία Ατυχήματα. Ναι, κάθε βράδυ… προβληματίζομαι», παρουσιάζοντας στοιχεία, σκέψεις και προβληματισμούς. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Ιατροδικαστής Κρήτης και Μέλος του Συλλόγου ΠΡΟ.ΤΑ Χανίων, κ. Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος στην ομιλία του με θέμα: «Τροχαία Ατυχήματα: Ιατροδικαστική προσέγγιση», αναφέρθηκε στην σκληρή πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει μετά από κάθε τροχαίο και παρουσίασε στατιστικά στοιχεία Τροχαίων ατυχημάτων. Τέλος, ο κ. Ευτύχης Μαυρογένης, Δικηγόρος και Μέλος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χανίων κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της πρόληψης μέσω διαφημιστικής καμπάνιας κατά των τροχαίων Δυστυχημάτων και όχι Ατυχημάτων όπως συνηθίζεται να λέγονται , ενώ η ημερίδα έκλεισε με διαλογική συζήτηση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Τροχαία Ρεθύμνου παρείχε πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο είχαν την ευκαιρία να δουν όλοι όσοι βρέθηκαν στην Ημερίδα.     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook