Συναυλία από την Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων και την Φιλαρμονική του Δήμου Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού Κύπρου, θα δοθεί την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή στο Δημαρχείο Χανίων, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μέσα Γειτονιάς Στέλιος Στυλιανού και Μάριος Ολύμπιος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Φιλαρμονικής Δήμου καθώς και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων, Μάκης Γεωργογιαννάκης, απηύθυναν κάλεσμα προς τους Χανιώτες να παραβρεθούν στη συναυλία της Κυριακής και να απολαύσουν ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι που θα παρουσιάσουν οι δύο Φιλαρμονικές.

Τους εκπροσώπους του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, καλωσόρισε αρχικά εκ μέρους του Δημάρχου, Μ. Σκουλάκη, ο οποίος απουσιάζει στην Αθήνα, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ξυνίδης.

Όπως τόνισε, ο  Δήμος Χανίων εδώ και χρόνια διατηρεί στενές σχέσεις με την Κύπρο, έχει μάλιστα αδελφοποιηθεί με τους Δήμους Εγκωμης, Πάφου, Αμμοχώστου, Πόλης Χρυσοχούς θέτοντας ως στόχο την προώθηση της περαιτέρω ανάπτυξης των Δήμων μας με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης, πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων αυτών, έχουν αναπτυχθεί διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις τόσο στα Χανιά όσο και στην Κύπρο, ώστε να γνωριστούν καλύτερα οι πληθυσμοί των δύο νησιών και να αναδειχθούν και να ενδυναμώσουν οι  δεσμοί που συνδέουν τις δύο περιοχές, συνέχισε ο κ. Ξυνίδης προσθέτοντας ότι «αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που μας δίδεται,  προσπαθούμε, να εμπλουτίζουμε τις βαθιές σχέσεις μεταξύ μας και μέσα από τις σχέσεις αυτές, να εφαρμόζουμε δράσεις, προκειμένου να πετύχουμε τους σκοπούς σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως θέματα  τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικής και πολιτιστικής ανάπτυξης».

Με την ευκαιρία, κατέληξε, «διαβιβάζουμε θερμό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας προς τους πολίτες της Κύπρου, οι οποίοι  μπορούν να υπολογίζουν στην αλληλεγγύη μιας πόλης που ξέρει να τιμά και να αναγνωρίζει τους φίλους της, να τιμά και να αναγνωρίζει τους ειλικρινείς συνοδοιπόρους της, στην πορεία αναγέννησης των κοινωνιών μας».

Στο καλωσόρισμά του, ο κ. Λειψάκης αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Κρήτη και τα Χανιά ιδιαίτερα  με την Κύπρο καθώς και στις ανταλλαγές δραστηριοτήτων σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού. 

Επίσης, εξήρε το έργο της Φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων, η οποία όπως είπε, «τα τελευταία χρόνια έχει αποδυναμωθεί λόγω της συνταξιοδότησης υπαλλήλων», δίδοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι «η Δημοτική Αρχή, θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την αίγλη που η Ορχήστρα είχε στο παρελθόν, αποτελώντας μία από τις πιο σημαντικές Φιλαρμονικές Ορχήστρες στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο κ. Στυλιανού, έδωσε στοιχεία για τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς Λεμεσού, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μικρό Δήμο, ο οποίος όμως έχει αναπτύξει πλούσια και αξιόλογη δραστηριότητα στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Στο ρεπερτόριο που θα παρουσιαστεί στη συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, αναφέρθηκε ο κ. Ολυμπίου, σημειώνοντας ότι θα περιλαμβάνει ελληνικά και ξένα τραγούδια από το χώρο του κινηματογράφου.

Ελληνικά και ξένα τραγούδια θα παρουσιάσει, εξάλλου η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, όπως είπε ο μαέστρος της, Μάκης Γεωργογιαννάκης, ο οποίος κάλεσε τους Χανιώτες να απολαύσουν ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Μέσα Γειτονιάς

Η Φιλαρμονική του Δήμου Μέσα Γειτονιάς ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2000 για να δώσει την ευκαιρία στους νέους που ασχολούνται με την  μουσική να ενταχθούν σ’ ένα ευρύτερο μουσικό σύνολο, να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της μουσικής.  Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας άρτιας και καλά οργανωμένης Φιλαρμονικής η οποία χαρίζει στο κοινό παραστάσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου με στόχο τη μουσική καλλιέργεια όπως και την προβολή του Δήμου και της Κύπρου στο εξωτερικό, μέσω πολιτιστικών ανταλλαγών.

Μαέστρος της Φιλαρμονικής από την ίδρυση της είναι ο κ. Αναστάσιος Αραμπατζής, απόστρατος Ταγματάρχης της Ελληνικής Στρατιωτικής μουσικής, ο οποίος με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του και την πολύχρονη μουσική του πείρα δίνει όλες του τις δυνάμεις για συνεχή αναβάθμιση της Φιλαρμονικής με την εξεύρεση, εκπαίδευση και εξέλιξη νέων μελών όπως και τη συνεχή ανανέωση του ρεπερτορίου. 

Στα πρώτα στάδια της λειτουργίας της η Φιλαρμονική αποτελείτο από νεαρά παιδιά με μόνο εφόδιο την αγάπη τους προς τη μουσική.  Στην πορεία του χρόνου εντάχθηκαν και μεγαλύτερα άτομα με προηγούμενη εμπειρία στη μουσική με αποτέλεσμα η Φιλαρμονική τώρα να απαρτίζεται από άτομα ηλικίας 12 χρονών μέχρι 45.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook