Η γυναικολόγος ανήρτησε στο σάιτ της πληροφορίες σχετικά με τη νομική και ιατρική πλευρά της όλης διαδικασίας, δίνοντας επίσης στοιχεία πληρωμής

Πρόστιμο 6.000 ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Γερμανίας σε μία γυναικολόγο η οποία κρίθηκε ένοχη για «διαφήμιση» αμβλώσεων στο σάιτ της.

Η 61χρονη γιατρός Κριστίνα Χάενελ ανήρτησε πληροφορίες σχετικά με τη νομική και ιατρική πλευρά της όλης διαδικασίας σε τρεις γλώσσες, τα γερμανικά, τα αγγλικά και τα τουρκικά.

Ανήρτησε επίσης πληροφορίες πληρωμής για αμβλώσεις, γεγονός που το δικαστήριο στην πόλη Γκίσεν έκρινε ότι παραβιάζει το νόμο που απαγορεύει τη διαφήμιση των εκτρώσεων με στόχο το προσωπικό κέρδος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, ο δικαστής ανακοίνωσε ότι οι αμβλώσεις «δεν είναι κάτι φυσιολογικό» που μπορεί να τίθεται προς συζήτηση δημοσίως. Κάτοικοι της περιοχής είχαν συλλέξει υπογραφές υπέρ της γιατρού και είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της αθώωσής της.

Ο δικηγόρος της 61χρονης γιατρού δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο dpa πριν την ετυμηγορία, η κ. Χάενελ – που πραγματοποιεί εμβλώσεις επί 30 χρόνια – υποστήριξε ότι με την ανάρτηση των πληροφοριών απλώς εκπλήρωνε το ηθικό της καθήκον, παρέχοντας το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σε γυναίκες που θέλουν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους.

«Δεν το έκανα ώστε οι [έγκυοι] να έλθουν» στο ιατρείο, είπε. «Αυτό το κάνουν ούτως ή άλλως».

 

skai.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook