Αναρτήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018, τα οποία είναι ίδια με τα περσινά καθώς οι συζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των Θεσμών δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο πλαίσιο φορολόγησης.

Τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι 31-10-2010, ενώ για όσα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα ή Ε.Ε. από την 1η-11-2010 και μετά, τα ποσά των τελών υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου το άνθρακα ανά χιλιόμετρο και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα.

Για τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, τα τέλη κυμαίνονται από 75 έως 1.490 ευρώ, ανάλογα με το μικτό τους βάρος σε χιλιόγραμμα, ενώ για τα λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης τα ποσά των τελών κλιμακώνονται από 210 έως 510 ευρώ ανά όχημα, ανάλογα με τον αριθμό των θέσεων καθημένων.

Για τα επιβατικά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην Ε.Ε. μέχρι 31-10-2010 τα τέλη ανέρχονται σε 290 ευρώ, ενώ για όσα ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά σε Ελλάδα ή Ε.Ε. από την 1η-11-2010, τα τέλη υπολογίζονται και πάλι με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Για τα φορτηγά Δ.Χ. τα τέλη κυμαίνονται από 125 έως 1.460 ανά όχημα και ανάλογα με το μικτό βάρος σε χιλιόγραμμα, ενώ για τα λεωφορεία Δ.Χ. (αστικά, υπεραστικά και τουριστικά) τα τέλη κλιμακώνονται ανάλογα με τις θέσεις καθημένων από 210 έως και 595 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας θα πρέπει να γίνει ως και τα τέλη του έτους που διανύουμε (έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2017). Όσοι δεν πληρώσουν μέχρι τότε θα κληθούν να καταβάλουν το διπλάσιο τίμημα.

Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν είτε μέσω τράπεζας, είτε μέσω e-banking. Οι ιδιοκτήτες που θα πληρώσουν τα τέλη μέσω τράπεζας θα πρέπει να έχουν στην διάθεση τους τα σχετικά έντυπα τα οποία μπορούν να εκτυπώσουν από το Taxisnet.

Δείτε τα τέλη κυκλοφορίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook