Μια μυστηριώδης εξαφάνιση, μια κληρονομιά που έκανε «φτερά» και κατέληξε όπως όλα δείχνουν στα χέρια ενός «αγίου» ανθρώπου, ο φόβος που κρατούσε για χρόνια τα στόματα κλειστά…

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία μιας περίεργης υπόθεσης που διαδραματίστηκε στο Ρέθυμνο και έφερε στο φως το «Τούνελ» το βράδυ της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου.

Το όνειρο του νεαρού Κρητικού Αντώνη Κασωτάκη, μετατράπηκε σε τραγικό εφιάλτη…  Δεν θα ‘μπαινε ποτέ στο καινούριο σπίτι που θα στέγαζε την οικογένεια του. Τα χρήματα γι αυτήν την αγορά, χάθηκαν…

Όταν άδειασε ο τραπεζικός του λογαριασμός, έστειλε σοκαρισμένος σήμα κινδύνου στην μητέρα του. Τον απειλούσαν… Λίγο μετά, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ένα μεσημέρι με καταιγίδα, στις 12 Μαρτίου του 2012.

Όλοι έλεγαν στη οικογένεια του πως είχε φύγει εκτός νησιού, αλλά η αλήθεια κρυβόταν εκεί γύρω…

Φίλος του αποκάλυψε στην εκπομπή  τον …ουρανοκατέβατο διαχειριστή της περιουσίας του. Τον καλόγερο που συμβουλευόταν.

Στον δημοσιογράφο του «Τούνελ» που τον προσέγγισε είπε πως «δεν ξέρει τίποτα» και επικαλέστηκε τον Άγιο Φανούριο για να βρεθεί ο Αντώνης…  Όταν οι ερωτήσεις έγιναν πιεστικές έχασε την ψυχραιμία του και μίλησε για «καθαρό ουρανό που αστραπές δεν φοβάται» και για μύθους.

Τα στοιχεία που έφερε στο φως η εκπομπή είναι αντικείμενο έρευνας από τις Αρχές του Νομού Ρεθύμνου, που έστω και τώρα μπορούν να δώσουν απαντήσεις για την περίεργη αυτή υπόθεση.

«Μη ρωτάτε πολλά…»

Το «Τούνελ» εντόπισε τον μοναχό που είχε υπό την πνευματική του καθοδήγηση τον Αντώνη Κασωτάκη, μετά από προσπάθεια ημερών.

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν έχει κανένα νέο για την τύχη του αγνοούμενου νέου και πως επικοινωνεί καμιά φορά με τη μητέρα του.

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου τι να απέγινε το παλικάρι αυτό που άκουγε τις συμβουλές του και τον εμπιστευόταν, απάντησε:

«Που να ξέρω κι εγώ βρε παιδί μου… Κάνω προσευχή στο Θεό και στον Άγιο Φανούριο να φανερωθεί. Που να ξέρω; Δεν ξέρω… Μακάρι να δώσει ένα σημάδι ο Θεός..».

«Επειδή ήταν παιδί της εκκλησίας, πιστεύετε πως θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό του;» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος.

«Δεν το λέω εγώ αυτό, εσείς το λέτε… Ακούστε να δείτε. Μη ρωτάτε πολλά πράγματα. Είστε από εκπομπή, αλλά μην ρωτάτε πολλά πράγματα. Εμείς το έχουμε αφήσει στον Θεό» τον έκοψε απότομα.

Μετά από επιμονή του ρεπόρτερ είπε πως ο αγνοούμενος δεν ανέφερε ποτέ κάτι ανησυχητικό, ούτε αν είχε σκοπό να φύγει για κάπου μακριά.

Όταν το  «Τούνελ» του μίλησε για την μαρτυρία  που τον εμφάνιζε συνδικαιούχο με τον Κασωτάκη σε τραπεζικό λογαριασμό που περιείχε χρήματα από πώληση οικογενειακής περιουσίας,  απάντησε έκπληκτος:

«Χρήματα; Δεν ξέρω εγώ από χρήματα … Πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα…».

Δεν παρέλειψε όμως να ρωτήσει τον δημοσιογράφο ποιος του έδωσε αυτήν την πληροφορία, ενώ αρνήθηκε ότι η μητέρα του αγνοούμενου του είχε αναφέρει στο παρελθόν κάτι σχετικό.

«Ακούω μύθους που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα» ήταν η εκνευρισμένη αντίδραση του.

Όταν μέσα σε έντονο κλίμα ρωτήθηκε αν είχε σκοπό να βοηθήσει τον Κασωτάκη να αγοράσει νέο σπίτι όπως ο ίδιος ο αγνοούμενος είχε πει και αν του έδωσε τις εξήντα χιλιάδες ευρώ  που σήκωσε από την τράπεζα, είπε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω. Τη μια μου λέτε για τον Αντώνη που έχει χαθεί και μετά για το σπίτι που ήθελε να αγοράσει. Έχω συναντήσει τη μητέρα του και δεν μου έχει πει τίποτε. Ας λένε ότι θέλουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται… Που να ξέρω που έδωσε τα χρήματα. Να μυρίσω τα νύχια μου; Αν έκανε δωρεά στο μοναστήρι δεν θα το ήξερα εγώ; Με το ζόρι πρέπει να ισχυριστώ, αυτό που ισχυρίζεστε εσείς; » .

Δίχως  να απαντήσει σε άλλη ερώτηση έκλεισε κοφτά την συζήτηση με τα εξής λόγια:

«Να είσαι καλά. Ο Θεός να σε βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνεις…».

«Ο παπάς του έφαγε τα λεφτά που είχε για το σπίτι…»  

Το «Τούνελ» εντόπισε έναν σημαντικό μάρτυρα που ξεκαθάρισε το θολό τοπίο γύρω από τις κινήσεις του Αντώνη Κασωτάκη πριν εξαφανιστεί. Τα όσα αποκάλυψε σοκάρουν.

Όπως είπε ο Αντώνης ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι στο Ρέθυμνο. Μαζί με έναν φίλο του μηχανικό, πήγαν και είδαν ένα διαμέρισμα που ήταν διαθέσιμο προς πώληση. Του άρεσε και συμφώνησαν να το αγοράσει έναντι εξήντα χιλιάδων ευρώ. Όταν πήγαν στην τράπεζα να εισπράξουν τα χρήματα δεν μπόρεσαν γιατί ήταν «κλειστά» και θα έπρεπε να περιμένουν λίγες μέρες. Μάλιστα ο διευθυντής παρότρυνε τον Αντώνη να περιμένει λίγο ακόμα  για να μην χάσει τον τόκο.

Ο μηχανικός περίμενε για μέρες τον Αντώνη να τον ειδοποιήσει για να προχωρήσουν την αγοραπωλησία, αλλά εκείνος δεν ήρθε σε επαφή μαζί του. Ο μάρτυρας έμαθε τότε ότι ο αγνοούμενος είχε σηκώσει όλα του τα χρήματα από τον λογαριασμό.

Λίγο καιρό αργότερα τον συνάντησε και τον ρώτησε τι έγινε τελικά με τον μηχανικό. Τότε ο Αντώνης του αποκρίθηκε πως έδωσε όλα τα χρήματα σε ένα παπά που θα του ‘βρισκε ένα καλύτερο σπίτι.

Πέρασαν κάποιες μέρες και ξανασυναντήθηκαν. Όπως του είπε ο Αντώνης όχι μόνο δεν είχε αγοράσει καινούριο σπίτι, αλλά ο παπάς που του είχε εμπιστευτεί τα χρήματα του, δεν τα του τα έδινε πίσω.

Αυτό έγινε περίπου έναν μήνα πριν εξαφανιστεί. Ο μάρτυρας δεν γνωρίζει ποιος ακριβώς είναι ο συγκεκριμένος παπάς, ούτε τα στοιχεία του.

Ο ίδιος περιέγραψε τον αγνοούμενο σαν έναν αγαθό, ευκολόπιστο  και ιδιαίτερα θεοσεβούμενο νέο.

Ο γιος στη μάνα: Φοβάμαι να σου πω γιατί θα πάθουμε κακό…

Εκτός από τον πόνο της η τραγική μάνα του Αντώνη είχε να διαχειριστεί και το μυστήριο που κάλυπτε τις συναλλαγές του γιου της πριν χαθεί.

Όπως είπε στο «Τούνελ» μετά την εξαφάνιση πήγε στην Τράπεζα για να μάθει πληροφορίες. Λόγω απορρήτου δεν μπόρεσε να ενημερωθεί επίσημα αν κάποιο άλλο άτομο ήταν συνδικαιούχος στο λογαριασμό του γιου της και ποιος ήταν αυτός που «σήκωσε» τελικά όλα τα χρήματα.

«Η Αστυνομία δεν έδωσε σημασία σ’ αυτήν την περίεργη ιστορία. Κανείς εδώ στο Ρέθυμνο δεν ενδιαφέρθηκε…» είπε με παράπονο.

Η ίδια δεν είχε ιδέα στην αρχή πως τα λεφτά του γιου της είχαν κάνει κυριολεκτικά φτερά!. Το έμαθε τυχαία όταν ρώτησε για το σπίτι που θα αγόραζαν.

«Ο γιος μου δεν μου έλεγε την αλήθεια γιατί φοβόταν. Επέμενα και η απάντηση του ήταν δεν θέλω να σου πω,  γιατί θα πάθεις και συ κακό…. Με λίγα λόγια τον απειλούσαν…» τόνισε η Αναστασία Κασωτάκη.

Μέχρι που χάθηκε ο Αντώνης, όποτε προσπάθησε να τον ρωτήσει τι απέγιναν τα χρήματα του, λάμβανε την ίδια απάντηση. Το μυαλό της πήγε αμέσως στον ιερωμένο που είχε υπό την προστασία του τον Αντώνη και τον επηρέαζε.

Λίγο καιρό αργότερα κατάφερε να μάθει πως ο ιερωμένος ήταν εκείνος  στον οποίο ο γιος της έδωσε τα χρήματα πριν χαθεί.

«Ήταν ένα σεβαστό ποσό. Δεν ήταν ούτε πέντε, ούτε εννιά χιλιάδες. Ήταν εξήντα χιλιάδες ευρώ…» κατέληξε.

Χάθηκε στην καταιγίδα

Η Αναστασία Κασωτάκη ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά από τότε που το παιδί της χάθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ο χρόνος για εκείνη σταμάτησε το μεσημέρι  της 12ης  Μαρτίου του 2012. Ήταν η τελευταία φορά που είδε τον Αντώνη της. Ο καιρός έξω είχε αγριέψει και μια καταιγίδα ξεσήκωνε τα πάντα στο διάβα της σαν να συνηγορούσε στο κακό που βρήκε την οικογένεια της.

Ο μικρότερος γιος έφυγε από το σπίτι για να πάει σε ένα φίλο του στο πρακτορείο του χωριού και η μητέρα πήγε για  καφέ σε μια γειτόνισσα. Ο Αντώνης θα έπεφτε να κοιμηθεί. Όταν ο αδελφός του επέστρεψε εκείνος ήταν άφαντος. Από τότε δεν υπήρξε κανένα σημάδι ζωής του.

«Κανείς δεν είπε ότι τον είδε. Ήταν τόσο έντονη η καταιγίδα και οι περισσότεροι είχαν κλειστεί στα σπίτια τους» ανέφερε η τραγική μάνα.

«Ο Αντώνης ήθελε να επισκεφθεί στο μοναστήρι τον ιερωμένο που συμβουλευόταν. Προσπάθησα να τον βρω και να τον ρωτήσω αν τον είδε, αλλά στην αρχή κρυβόταν. Όταν τελικά εμφανίστηκε μου είπε πως δεν ξέρει τίποτα και πως αν μάθαινε κάτι θα με ενημέρωνε» τόνισε.

Ο αγνοούμενος διατηρούσε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον ιερωμένο και είχε μείνει στο μοναστήρι για ένα χρονικό διάστημα.

Πριν χαθεί είχε πουλήσει κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια  στην Αγία Γαλήνη που  του είχε δώσει  κληρονομιά ο παππούς του και είχε λάβει το ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ.

«Δεν συμφωνούσα με την απόφαση του να πουλήσει την οικογενειακή περιουσία και γι αυτό το λόγο είχαμε τσακωθεί. Τότε έφυγε για ένα διάστημα από το σπίτι και έμεινε στο μοναστήρι.  Όταν επέστρεψε μου είπε ότι τελικά πούλησε τα δωμάτια γιατί ήθελε να αγοράσει ένα σπίτι για να μένουμε. Έβλεπε πως τα βγάζαμε πέρα δύσκολα και ήθελε να απαλλάξει την οικογένεια από το βάρος του ενοικίου. Ψάξαμε, βρήκαμε ένα σπίτι,  αλλά στο μεταξύ χάθηκε το παλικάρι μου και τα λεφτά εξαφανίστηκαν…» είπε χαρακτηριστικά.

«Να μου πουν που είναι και δεν θα μπλέξω αστυνομία…»

Ο αγνοούμενος πριν εξαφανιστεί το μοιραίο μεσημέρι με την δυνατή καταιγίδα, αναζήτησε τη μητέρα του στο σπίτι της θείας του Μαρίας Καργάκη.

«Τον είδα στην πόρτα βρεγμένο από την κορφή μέχρι τα νύχια και τον παρακάλεσα να μπει μέσα στο σπίτι μέχρι να κοπάσει η μπόρα. Το μπουφάν που φορούσε, έσταζε. Ήταν πολύ αγριεμένος, δεν τον είχα ξαναδεί έτσι.  Έφυγε απότομα χωρίς να πει που πήγαινε..» είπε χαρακτηριστικά.

Η μάνα ξαναζεί το πρώτο σοκ του χαμού του.

«Στην αρχή νόμιζα πως πήγε στην αδελφή του που ζει στην Αγία Γαλήνη. Μετά ότι πήρε το καράβι για να πάει στην Αθήνα, αλλά λόγω της κακοκαιρίας τα καράβια τότε, ήταν δεμένα. Στο πρακτορείο δεν τον είδε κανείς. Σκέφτηκα μήπως πήγε στο μοναστήρι. Ρωτήσαμε παντού και δεν ήταν πουθενά. Ούτε στο εξωτερικό ταξίδεψε. Τα χαρτιά του τα ‘χα εγώ. Ανησύχησα πολύ. Την προηγούμενη μέρα είχε λιποθυμήσει γιατί έκανε βαριά νηστεία και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ εξαντλημένος. Κάνανε μεγάλο λάθος οι γιατροί που δεν τον κράτησαν έστω μια μέρα για παρακολούθηση. Και εγώ το φέρνω μέσα μου μεγάλο βάρος. Θα μπορούσε να μην είχε συμβεί το μοιραίο» είπε η μητέρα του στο «Τούνελ».

Ένας γείτονας τον είδε να φεύγει μέσα στην καταρρακτώδη βροχή. Τον ρώτησε που πήγαινε, αλλά ο Αντώνης δεν του απάντησε και  συνέχισε το δρόμο του.

Η τραγική μάνα αναρωτιέται τι να του συνέβη και παρακαλεί για ένα νέο του.

«Μήπως βρέθηκε κανείς με αυτοκίνητο και τον πήρε να τον πάει κάπου και δεν το θυμάται; Ας μας το πει έστω και τώρα… Εγώ ούτε την Αστυνομία θα μπλέξω, αν βρεθεί κάποιος και μου πει ότι έγινε ένα ατύχημα και τον χτύπησε… Να ξέρω που να βρω τα κοκαλάκια του… Ήταν ένα παιδί της εκκλησίας. Δεν θα ‘κανε κακό στον εαυτό του…» είπε η τραγική μάνα με απογοήτευση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook