Ανακοίνωση σχετικά με την χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας στα Χανιά.

Αναλυτικά η ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

“Η χθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη στα Χανιά απλά επιβεβαίωσε τους φόβους μας για συντεταγμένη υποβάθμιση των σχολείων της υπαίθρου από την κυβέρνηση. 

Από την μία κάνουν “καμπάνια” για δήθεν στήριξη στην επαγγελματική εκπαίδευση και από την άλλη αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νομού. 

Στο ΕΠΑΛ Βρυσών καταργήθηκαν 3 ειδικότητες με τις ευλογίες του υφυπουργού και χωρίς κανέναν ενδοιασμό προτρέπει τους μαθητές να επιλέξουν σχολεία της πόλης. 

Όσο για το ΓΕΛ Παλαιόχωρας αλλά και για άλλα σχολεία, όπου αν και τέλος Νοεμβρίου υπολειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σφυρίζει αδιάφορα. 

Η υποβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας παιδείας από τον αλλοπρόσαλλο και ανεύθυνο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας σε θέματα που αφορούν από την κάλυψη εκπαιδευτικών λειτουργικών κενών και των ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση έως τις πανελλήνιες εξετάσεις, έχουν ως θύματα τους νεαρούς μαθητές και τις οικογένειες τους. Οι μαθητές του νομού μας αλλά και όλης της χώρας, αξίζουν σίγουρα καλύτερη μεταχείριση και αξιοπρεπέστερη δημόσια Παιδεία.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook