Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, συγκάλεσε για τη Δευτέρα, στα Σκόπια, σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων της χώρας, στην οποία θα εξεταστεί η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΠΓΔΜ, μετά την επ\’ αόριστον αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή.

Στη σύσκεψη θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοφσκι.

Η αντιπολίτευση αποχώρησε πριν από μία εβδομάδα από τη Βουλή, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, για αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και ως υπεύθυνο για την προβληματική κατάσταση, που έχει προκληθεί στα ΜΜΕ, τα οποία ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση, πριν από μερικές ημέρες, απέρριψε έκκληση του προέδρου της Βουλής να επιστρέψει στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, επανέλαβε το αίτημα για πρόωρες εκλογές στη χώρα, με την προϋπόθεση, όπως είπε, αυτές να διεξαχθούν με ελεύθερο και δημοκρατικό τρόπο.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις που θέτει η αντιπολίτευση είναι να πάψουν οι πιέσεις, όπως αναφέρει, προς τα ανεξάρτητα ΜΜΕ της χώρας και συγκεκριμένα προς τα ΜΜΕ του ομίλου του Βέλια Ράμκοφσκι, ο οποίος ελέγχει το μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό στην ΠΓΔΜ, τον «A1» και τρεις ημερήσιες εφημερίδες: τη «Βρέμε» (Vreme), τη «Σπιτς» (Spic) και την «Κόχα ε Ρε» (Koha e Re).

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι η κυβέρνηση, μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει απόφαση για πρόωρες εκλογές.

(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook