Αποτελώντας τα προηγούμενα χρόνια ένα «καυτό» θέμα συζήτησης, το ενδιαφέρον γύρω από το jailbreak του iPhone, της απόκτησης δηλαδή μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο σύστημα αρχείων των iOS συσκευών, φθίνει συνεχώς.

Μάλιστα αυτή την εβδομάδα, ένα από τα κλασσικά repository της εφαρμογής Cydia που αποτελεί το κέντρο ενός iPhone που έχει γίνει jailbreak, ανακοίνωσε την πλήρη απενεργοποίησή του το επόμενο διάστημα. Το ModMyi repository αποτελούσε μέχρι σήμερα έναν από τους δημοφιλέστερους τρόπους για να μπορέσει κάποιος να κατεβάσει ανεπίσημες εφαρμογές και themes στο iPhone ή το iPad του.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα ακόμα δημοφιλές repository, το ZodTTD/MacCiti, τερμάτισε τη λειτουργία του κάτι που σημαίνει ότι δύο από τις τρεις κορυφαίες πηγές εύρεσης ανεπίσημου λογισμικού για το iPhone, δεν είναι πλέον διαθέσιμες.

To jailbreak γύρω από το iPhone άνθησε λίγο μετά την κυκλοφορία του το 2007 και μάλιστα πριν την ανακοίνωση του App Store, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να εγκαταστήσουν εγγενείς εφαρμογές στο αγαπημένο τους smartphone. Μερικές από τις δυνατότητες που προσέφερε το jaibreak πριν η Apple υιοθετήσει παρόμοιες λειτουργίες, ήταν τα lock screen widgets, γρήγορες απαντήσεις σε sms, screen recording, picture-in-picture και άλλα.

Όμως με την πάροδο του χρόνου, το iOS γινόταν μια πιο δυνατή mobile πλατφόρμα προσθέτοντας χαρακτηριστικά, κάνοντας ολοένα και λιγότερους τους λόγους που κάποιος θα έπρεπε να προχωρήσει σε jailbreak, με το ενδιαφέρον να μειώνεται κατακόρυφα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook