Σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον Γιώργο Νεονάκη Αντιπρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών (ΠΣΚ) και Πρόεδρο Κρητών Ν. Ζηλανδίας, και τον Μανόλη Σταράκη γενικό γραμματέα του ΠΣΚ και σύμβουλο της Παγκρητικής Ένωσης Μελβούρνης (Αυστραλία).

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών από τις χώρες της Ωκεανίας επεσήμαναν την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας και σύσφιξης των σχέσεων της γενέτειρας Κρήτης με την εκεί ομογένεια.

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας η ουσιαστική και αποτελεσματική επαφή με την ομογένεια μας ανά τον κόσμο.

«Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας σήμερα με τους εκπροσώπους των αποδήμων μας στην μακρινή Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία Γιώργο Νεονάκη και Μανόλη Σταράκη. Η πόρτα της Περιφέρειας Κρήτης είναι πάντα ανοιχτή σε όλους τους ομογενείς μας. Αποφασίσαμε από κοινού να υπάρχει στενότερη συνεργασία με το Κρητικό στοιχείο, που θα επιφέρει μεταξύ άλλων και χειροπιαστά αποτελέσματα σε τουριστικό και εμπορικό επίπεδο».

Οι ομογενείς μας ανέφεραν ότι οι χιλιάδες Κρήτες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας συμπαραστέκονται ενεργά προωθώντας καθημερινά τα συμφέροντα της Ελλάδας και του τόπου μας. Παράλληλα εξετάζουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης το πλαίσιο ενίσχυσης του εμπορίου και του τουρισμού, προκειμένου να εισάγονται περισσότερα Κρητικά προϊόντα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, όπως επίσης να έρχονται από εκεί κάθε χρόνο για διακοπές στον τόπο περισσότεροι τουρίστες.

«Κάνουμε το παν για να κρατάμε ‘ζωντανή’ την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Στην μακρινή Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να ξέρουν οι συμπατριώτες μας ότι χτυπάει δυνατά η καρδιά μιας δεύτερης Κρήτης, και με την βοήθεια της Εκκλησίας μας. Σήμερα με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη αποφασίσαμε οι δεσμοί να γίνουν ακόμα στενότεροι και αποτελεσματικότεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του ΠΣΚ Γιώργος Νεονάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook