Η κυρία Ryan ήθελε να ενημερωθεί από κοντά για όλες τις δραστηριότητες του Ινσιτούτου τις οποίες είχε ακουστά

Στις 16 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη, επισκέφθηκαν το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (CIHEAM-MAICh) η Δ/ντρια του πολιτικού τμήματος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Mrs. Brigid J.Ryan, και ο κύριος Γεώργιος Πελαργίδης, ειδικός πολιτικών θεμάτων της πρεσβείας, τους οποίους υποδέχθηκε ο Δ/ντής του ΜΑΙΧ Δρ. Γεώργιος Μπαουράκης.

Η κυρία Ryan ήθελε να ενημερωθεί από κοντά για όλες τις δραστηριότητες του Ινσιτούτου τις οποίες είχε ακουστά, ξεκινώντας από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα, τις υπηρεσίες των εργαστηρίων, την Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών, το Βοτανικό Κήπο και το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ.

Διευκρινίστηκε ο ρόλος που παίζει το ΜΑΙΧ στην ευρύτερη Μεσογειακή Λεκάνη μέσω των  φοιτητών που φιλοξενεί στα δύο χρόνια που διαρκεί το πρόγραμμα για την απόκτηση του τίτλου σπουδών τους σε επίπεδο Master of Science. Έμφαση δόθηκε στο μεγάλο αριθμό των αποφοίτων οι οποίοι συνεχίζουν με υποτροφία για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος σε πολλά πανεπιστήμια της Αμερικής αλλά και της Ευρώπης γενικότερα και την δυναμική παρουσία τους ως καθηγητές στα ίδια ή αντίστοιχου κύρους πανεπιστήμια ανά τον κόσμο. 

Η συνεργασία του ΜΑΙΧ με διάφορα πανεπιστήμια της Αμερικής (Rutgers University, University of Nebraska, University of Arkansas) μέσω της οργάνωσης καλοκαιρινών σχολείων αλλά και η φιλοξενία διεθνών συνεδρίων προξένησε το ενδιαφέρον της κυρίας Ryan για καινούργιες συνεργασίες. Επεσήμανε δε ότι η Αμερικανική πρεσβεία πρόκειται να πραγματοποιήσει διάφορες εκδηλώσεις μέσα στο 2018 όπου θα είναι και η τιμώμενη  χώρα στην ερχόμενη 83η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. 
Αναφορά έγινε στη μακροχρόνια συνεργασία του ΜΑΙΧ με το International Institute for Political and Economic Studies το οποίο σε συνεργασία με το Georgetown  University πραγματοποιούσε επί 15 χρόνια εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις στους χώρους του Ινστιτούτου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η εκτενής έρευνα του ΜΑΙΧ στην πιστοποίηση και προώθηση των τοπικών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο, το μέλι και τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά καθώς και η προσπάθεια σύνδεσης του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook