Ξεκίνα τη μέρα σου με ένα υγιεινό και χορταστικό πρωινό ώστε να μην ενδώσεις σε ένα ανθυγιεινό σνακ. 

Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας και χαρίζει στον ανθρώπινο οργανισμό ενέργεια και θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για όσους έχουν εντάξει την άσκηση στο καθημερινό τους πρόγραμμα , γνωρίζουν πως το γεύμα πριν και μετά την προπόνηση διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο.

Το σώμα προσπαθεί να δημιουργήσει νέα μυϊκή μάζα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, όχι μόνο τις ώρες δραστηριότητας. Το σνακ πριν και μετά την προπόνηση βοηθούν στη διατήρηση της σωστής ισορροπίας των υδατανθράκων , των πρωτεϊνών και λιπών των προσωπικών απαιτήσεων πείνας μας.

Επιπλέον λειτουργούν ευεργετικά για τον οργανισμό καθώς αποτελεί τη βάση για το “χτίσιμο” της μυϊκής μάζας, καταναλώνοντας ενέργεια από το λίπος που βρίσκεται αποθηκευμένο στους λιπώδης ιστούς.

Το γεύμα πριν την προπόνηση στηρίζεται σε υδατάνθρακες γρήγορης αφομοίωσης και λίγο λίπους καθώς περιέχουν γλυκογόνο, το οποίο είναι απαραίτητο για τις ενεργειακές απαιτήσεις της δραστηριότητας. Στόχος είναι να αφομοιωθεί γρήγορα η τροφή ώστε τα καύσιμα να είναι άμεσα διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ιδανικά 3 καλές επιλογές θα ήταν…

-1 γιαούρτι με 1 φρούτο (πράσινο μήλο)
-αμύγδαλα με αποξηραμένα φρούτα(δαμάσκηνα)
-1 μπάρα δημητριακών
Γεύμα μετά την προπόνηση

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΓΙΔΑ !!!

«Αφιέρωσα 2 ώρες από τον ελεύθερο μου χρόνο για ν’ ασχοληθώ με τη σωματική μου υγεία, είναι άτοπο να πιστεύω ότι μετά την άσκηση μπορώ να φάω ότι θέλω». Αυτό πρέπει να σκέφτεσαι και να… τρως επιλεκτικά.

Είσαι ασφαλής με το να καταναλώνεις 40-50γρ υδατάνθρακα στο συγκεκριμένο γεύμα, καθώς πρέπει να αναπληρωθεί το γλυκογόνο που χρησιμοποίησες κατά την άσκηση. Οι πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας θα δώσουν και αυτές το παρόν διότι είναι απαραίτητες για να σταματήσει η διαδικασία της διάσπασης των μυϊκών ινών (τραυματισμός) και θα αποκατασταθεί η μυϊκή μάζα.

-τοστ με 2 φέτες γαλοπούλα και τυρί
-ομελέτα με 1 φέτα ψωμί
-γιαούρτι με δημητριακά

 

queen.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook