Την άμεση σύγκλιση σύσκεψης σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης για την οργάνωση της παρουσίας της Κρήτης στις τουριστικές εκθέσεις που απομένουν για τον επόμενο 1,5 μήνα ζητά ο σύλλογος Ξενοδόχων Χανίων καθώς οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν με την διοικητική μεταρρύθμιση έχουν καθυστερήσει πολύ την σχετική οργάνωση της τουριστικής προβολής του νησιού.

«Ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι θέλουν να βοηθήσουν και έχουν αντιληφθεί ότι το ζήτημα της προβολής είναι καίριο. Έχουν πάρει το μήνυμα ότι στις αγορές δεν γίνεται να απουσιάζουμε. Πρέπει να είμαστε εκεί, διότι εκεί είναι και οι ανταγωνιστές μας οι οποίοι θέλουν να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο» είπε ο κ.Κόρακας τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια περαιτέρω αναβολής ή αναμονής. Για τον ενάμιση μήνα που απομένει, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Πρέπει άμεσα να γίνει η σύσκεψη που έχουμε ζητήσει έτσι ώστε να δούμε με ποιόν τρόπο θα οργανώσουμε την παρουσία μας τουλάχιστον στις εκθέσεις που απομένουν αλλά και να χρησιμοποιήσουμε και κάποια ποιο σύγχρονα μέσα προβολής και διαφήμισης…»

Σύμφωνα με τον κ.Κόρακα τέτοια εργαλεία μπορεί να είναι η διαφήμιση της Κρήτης σε ιστοσελίδες tour operators που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, η συμμετοχή σε εκδηλώσεις road show με απευθείας επαφή σε επιλεγμένες χώρες με τους τοπικούς ταξιδιωτικούς πράκτορες κ.α.
Μάλιστα επισημαίνει πως πριν από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές οι σύλλογοι ξενοδόχων της Κρήτης είχαν καταθέσει ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο τουριστικής προβολής του νησιού, χωρίς να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

«Γνωρίζουμε ότι η βούληση υπάρχει. Δεν κατηγορούμε ούτε τον Περιφερειάρχη, ούτε τους Δημάρχους, ούτε τους άλλους αρμοδίους. Θέλουμε μαζί να πιέσουμε και να επισπεύσουμε την διαδικασία λήψης αποφάσεων εδώ και τώρα» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων Χανίων.

Σε ότι αφορά τις διαφορές των Περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης στο θέμα των τουριστικών αγορών στις οποίες απευθύνονται, αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει κυρίως μέσω των επιτροπών τουριστικής προβολής που δημιουργούνται στους κεντρικούς δήμους κάθε ενότητας. Μάλιστα αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη η σύσταση της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων η οποία θα αποτελείται από δέκα άτομα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook