Αποφάσεις Δασικής Πολιτικής και Διοικητικής Στρατηγικής παίρνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Ευρεία σύσκεψη όλων των Διευθύνσεων Δασών λαμβάνει χώρα από νωρίς το πρωί σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο. Υπό τη διεύθυνση της Συντονίστριας κας Μ. Κοζυράκη, στη συνάντηση συμμετέχουν ο Αν. Γενικός Διευθυντής Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων κ. Α. Ιωάννου και στελέχη της Διεύθυνσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών Κρήτης, η Προϊσταμένη κα Π. Σκλαβάκη και στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, η κα Χ. Καργιολάκη Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου με στελέχη της Υπηρεσίας της, ο Αν. Προϊστάμενος κ. Γ. Παπαδόπουλος και στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου και ο κ. Μ. Συλλιγάρδος, Διευθυντής Δασών Λασιθίου με στελέχη της Υπηρεσίας του.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτελεί η από κοινού συμφωνία και λήψη αποφάσεων για θέματα προγραμματισμού, στρατηγικού σχεδιασμού και συντονισμένων δράσεων για όλη την Κρήτη σε ότι αφορά τα δασικά οικοσυστήματα, το φυσικό περιβάλλον, τις προστατευόμενες φυσικές περιοχές, τη διαδικασία έκδοσης και εξέτασης πράξεων χαρακτηρισμού, τη χωροταξία, τους δασικούς χάρτες (ανάρτηση, κύρωση), τα προγραμματισμένα δασοτεχνικά έργα και εργασίες κ.α.

Λόγω της υφιστάμενης επιτακτικής κατάστασης για τις δασικές χαρτογραφήσεις, τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και τη λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, σχετικά των αρμοδιοτήτων των Δασικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η σύσκεψη αποσκοπεί στην ενιαία, συνολική αντιμετώπιση των δασικών κρατικών υποθέσεων, στη διασφάλιση αποτελεσματικότερης προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και στην καλύτερη  δυνατή λειτουργία των Υπηρεσιών με ταυτόχρονη παροχή σύγχρονων, ικανοποιητικών υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook