Επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον ΟΑ Σούδας, τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα επέστρεψαν στα Χανιά με την άνοδο στην Α’ Εθνική!

Στην τελική φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Ανδρών και Γυναικών Νότου, η οποία πραγματοποιήθηκε από 24 έως 26 Νοεμβρίου στον Μαραθώνα Αττικής, τόσο οι Άνδρες όσο και οι Γυναίκες του ΟΑΣ πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διπλή άνοδο στη “μεγάλη” κατηγορία του τένις.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωσή του ο ΟΑΣ:

Πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Όμιλό μας, καθώς τόσο η Ανδρική, όσο και η Γυναικεία Ομάδα μας κατάφεραν να επιτύχουν την άνοδο στην Α’ Εθνική, αποδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται στον Όμιλο Αντισφαίρισης Σούδας από το προπονητικό επιτελείο, με επικεφαλής προπονητή τον Θανάση Γκόγκο.

Η τελική φάση του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Ανδρών και Γυναικών Νότου πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στην έδρα του Ο.Α.Α. Αλεξάνδρου Β’, στον Μαραθώνα Αττικής (εγκαταστάσεις ξενοδοχείου Golden Coast).

Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η ανδρική μας ομάδα, αποτελούμενη από τους Βίκτωρα Ζερβουδάκη, Γιώργο Νουχάκη και Αντώνη Παπαγιαννάκη (αναπληρωματικός) κατόρθωσε να πάρει την πρώτη θέση του ομίλου, πετυχαίνοντας δύο σημαντικές νίκες, την Παρασκευή και το Σάββατο, επί της Πεύκης Γ. Καλοβελώνη (2-0 στα μονά, το διπλό δεν έγινε λόγω τραυματισμού αθλητή της Πεύκης) και της Α.Ο.Α. Πατρών (3-0). 

Στην κρίσιμη αναμέτρηση του Σαββάτου με την Πάτρα ο Βίκτωρας επικράτησε άνετα, ενώ ο Γιώργος πέτυχε μία μεγάλη και σημαντική νίκη, αν κι έπαιζε με έναν πολύ μεγαλύτερο και ιδιαίτερα δυνατό αντίπαλο. Ο Γιώργος βρέθηκε με σετ πίσω, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει το δεύτερο σετ και όλα κρίθηκαν στο τρίτο. Στο τρίτο σετ ο Γιώργος βρέθηκε πίσω με 5-2, όμως ισοφάρισε. Ο αγώνας οδηγήθηκε στο tie break, όπου ο αθλητής μας βρέθηκε και πάλι πίσω με 4-0, όμως κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει μια μεγάλη νίκη! Στο διπλό ο Βίκτωρας και ο Αντώνης, αποδίδοντας εξαιρετικό τένις επικράτησαν με 10-8 στο super tie break.

Έχοντας ήδη επιτύχει την άνοδο στην Α’ Εθνική, την τρίτη και τελευταία ημέρα ο Όμιλός μας χρειαζόταν μία μόλις νίκη σε τρεις αγώνες απέναντι στον Ο.Α. Πετρούπολης για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου, νίκη που πέτυχε ο Γιώργος. Είχε προηγηθεί μία εξαιρετική εμφάνιση του Βίκτωρα απέναντι στον πολύ δυνατό Κωστάρα, από τον οποίο έχασε, τελικά, στο τρίτο σετ, μετά από 3,5 ώρες ενός θεαματικού και πολύ ποιοτικού αγώνα.

Στο αδιάφορο βαθμολογικά διπλό, ο Βίκτωρας και ο Αντώνης έχασαν με 2-0, ωστόσο το αποτ’ελεσμα δεν είχε καμία σημασία, καθώς η Ανδρική Ομάδα βρισκόταν ήδη στην Α’ Εθνική, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου (με καλύτερο συντελεστή στις ισοβαθμίες).

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ

Για τη Γυναικεία Ομάδα μας, αποτελούμενη από την Ελευθερία Γκόγκου, την Κωνσταντίνα Γκόγκου και τη Μεταξία Γεωργακάκη (αναπληρωματική), τα πράγματα δεν ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς την πρώτη μέρα ηττήθηκε από τον δυνατό Ο.Α. Κερατσινίου με 2-1 (νίκη η Ελευθερία, ήττα η Κωνσταντίνα, ήττα στο διπλό για τα δύο κορίτσια).

Την επόμενη ημέρα, η ομάδα μας χρειαζόταν μόνο νίκη, απέναντι στον Γ.Ο. Περιστερίου Παλάσκας, για να κάνει το σημαντικότερο βήμα για την άνοδο στην Α’ Εθνική. Και η νίκη επιτεύχθηκε. Η Ελευθερία επικράτησε εύκολα, η Κωνσταντίνα δεν τα κατάφερε, ωστόσο οι αδελφές Γκόγκου ήταν καταιγιστικές στο διπλό και με 2-0 σετ έβαλαν τις βάσεις για την άνοδο.

Τίποτα, ωστόσο, δεν είχε κριθεί οριστικά. Χρειαζόταν άλλη μία νίκη, την τρίτη και τελευταία ημέρα, επί του ΑΚΑ Μαραθώνα. Τα δύο κορίτσια στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με την Ελευθερία να κερδίζει διά περιπάτου και την Κωνσταντίνα να τα δίνει όλα, πετυχαίνοντας μία σπουδαία νίκη, χάρη στην οποία η ομάδα μας ανέβηκε στην Α’ Εθνική. Στο -αδιάφορο βαθμολογικά- διπλό, η Κωνσταντίνα και η Μεταξία ηττήθηκαν, αλλά η συγκεκριμένη ήττα δεν είχε καμία σημασία καθώς ο στόχος είχε επιτευχθεί νωρίτερα, με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου, πίσω από το αήττητο Κερατσίνι.

Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και στους αθλητές της ομάδας μας καθώς και στον προπονητή τους, Θανάση Γκόγκο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook