Ο Ορειβατικός από τον Αμπελούζο Ηρακλείου  στην Ακρόπολη της Αρχαίας Γόρτυνας και στον Άγιο Τίτο

 Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση με επίσκεψη σε ένα βασικό αρχαιολογικό χώρο της Κρήτης, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, για να πραγματοποιήσει εύκολη πεζοπορία στην περιοχή της Γόρτυνας στην Μεσσαρά στα νότια του νομού Ηρακλείου, σε συνέχεια των θεματικών εξορμήσεων ‘Πεζοπορία με ταξίδι στον χρόνο…’, που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος από πέρυσι. Η πεζοπορία είναι πολύ εύκολη και θα ξεκινήσει από το χωριό Αμπελούζος του Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου, στην επαρχία Καινούργιου, που βρίσκεται στις νότιες προσβάσεις του Ψηλορείτη, κοντά στη Γεωργική Σχολή της Μεσσαράς.

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν ένα όμορφο περίπατο στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας και θα ανέβουν στην ακρόπολη, από όπου θα καταλάβουν καλύτερα την έκταση του χώρου. Στην συνέχεια κατεβαίνοντας από εκεί θα επισκεφθούν το Ωδείο με το αρχαιότερο κωδικοποιημένο νομοθετικό έργο της Ευρώπης και την εκκλησία του Αγίου Τίτου, πρώτου επισκόπου της Κρήτης, και μετά θα πάνε στο χώρο του Πραιτορίου και των διαφόρων ναών, που θα δουν απ’ έξω, περπατώντας μέσα σε ελαιώνες από παλιά πλακοστρωμένα μονοπάτια. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 3 ώρες και είναι χωρίς τεχνικές δυσκολίες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – άρβυλο) και να έχουν μαζί τους ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό, πρόχειρο φαγητό και νερό. 

 Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:30 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. 

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 01/12. Αρχηγός της εξόρμησης είναι η κ. Σεβαστιάνα Σούκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook