Περιοδεία του επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» Αντώνη Ροκάκη σε Κάντανο και Παλαιόχωρα

Συνάντηση στο Δημαρχείο, με το Δήμαρχο Καντάνου Σελίνου Αντώνη Περράκη, είχε την Τρίτη το απόγευμα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» Αντώνης Ροκάκης. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου σε ότι αφορά τα προβλήματα, αλλά και τις επιχειρηματικές προοπτικές του τόπου. 

«Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του τόπου μας είναι η άγνοια, η ελλιπής ενημέρωση», είπε εμφατικά ο κ. Περράκης, ενώ ο κ. Ροκάκης, εξηγώντας του το πλάνο και το πρόγραμμά του για το επιμελητήριο τόνισε «Από την πλευρά μας θέλουμε ένα επιμελητήριο ανοιχτό προς όλους. Σε αυτό πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι και όχι μόνο οι λίγοι. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Παλαιόχωρα και όλη η Κάντανος μοιάζουν να είναι σχεδόν αποκλεισμένες περιοχές από το χάρτη της επιχειρηματικότητας. Ο επιχειρηματίας της περιοχής πρέπει να έχει σύμμαχό του το επιμελητήριο και αυτό το εγγυώμαι προσωπικά ότι θα γίνει. Έχω την πεποίθηση ότι την επόμενη μέρα ως διοίκηση του επιμελητηρίου, η συνεργασία μας θα αποφέρει καρπούς σημαντικούς για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου». 

Ο αμέσως επόμενος σταθμός του κ. Ροκάκη και των συνεργατών του ήταν η αίθουσα πολιτισμού του Δήμου, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με επιχειρηματίες της περιοχής. Στη συνάντηση ήταν έκδηλη η αγωνία των επιχειρηματιών αναφορικά με το επιχειρείν του τόπου. «Νιώθουμε αποκλεισμένοι. Δεν έχουμε σχεδόν καμία ενημέρωση για τίποτα, μας θυμούνται μόνο στην προεκλογική περίοδο. Άλλα μας είχαν τάξει κάποτε και άλλα έκαναν. Είναι τυχαίο το ότι αρκετοί από εμάς δεν γνωρίζαμε ότι πρέπει να πληρώσουμε το ΓΕΜΗ μέχρι τις 31 του Οκτώβρη για να έχουμε δικαίωμα ψήφου; Μας φοβούνται;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα, αλλά και προβληματισμοί των επιχειρηματιών. 

«Κατανοώ απολύτως τους προβληματισμούς σας και άλλωστε αυτούς τους συναντάμε καθημερινά. Όταν είπαμε ότι το επιμελητήριο είναι κλειστό, οι διοικούντες μας επιτέθηκαν. Ο επιχειρηματίας όμως έχει γνώση. Σας κοιτάζω στα μάτια και σας λέω: Από τις 14 του Δεκέμβρη τα πράγματα αλλάζουν. Το επιμελητήριο δεν θα περιμένει πότε θα έρθετε εσείς σε αυτό, αλλά θα ερχόμαστε εμείς σε εσάς. Η Παλαιόχωρα πρέπει να ζωντανέψει επιχειρηματικά, να πρωτοστατήσει, να είναι παρούσα στις εξελίξεις, πρωταγωνίστρια και όχι ουραγός. Στο σχεδιασμό μας είναι η αλλαγή της δομής διοίκησης. Θέλουμε να διοικήσουν επαγγελματίες από όλο το νομό, απ’ όλους τους κλάδους. Εσείς θα είστε τα μάτια μας στα νότια του νομού, εσείς θα συμβάλετε στην ανάπτυξή του. Εγώ θα σας δώσω το βήμα. Την επόμενη μέρα που θα είμαστε εμείς διοίκηση, η Παλαιόχωρα θα έχει φωνή και ρόλο στα πράγματα του επιμελητηρίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ροκάκης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook