Καταδικασμένοι στην ανασφάλεια και απλήρωτοι για 4 μήνες

Στάση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι, το επικουρικό προσωπικό, του “Παραρτήματος  ΑμΕΑ Χανίων”,στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποιήσης της ΠΟΕΔΗΝ .

Παρά το γεγονός ότι η θητεία του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ ανανεώθηκε έως 31/12/2018, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν επικυρώνει τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού, κρίνοντας παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων πέραν του 24μηνου με αποτέλεσμα κάποιο επικουρικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να παραμένουν απλήρωτοι. 

Αναφορικά με το παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων, το επικουρικό προσωπικό εξυπηρετεί ανάγκες ανθρώπων, μη εξυπηρετούμενων, κατάκοιτων και ανίατων, γεγονός που τους καθιστά απαραίτητους για την λειτουργία του κέντρου, ωστόσο από το Σεπτέμβριο δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα τους, ενώ παράλληλα το μέλλον τους βρίσκεται στον αέρα.

Συγκεκριμένα,στο Κέντρο Πρόνοιας της Κρήτης το επικουρικό προσωπικό αποτελείται συνολικά από 25 άτομα, ενώ στα Χανιά είναι συνολικά 10.

Στο πλευρό, αυτών των ανθρώπων, βρίσκεται και το μόνιμο προσωπικό του κέντρου, που στηρίζει την κινητοποίηση τους.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων,Χονδρογιάννης Ζαχαρίας, τόνισε:

“Σαν μόνιμο προσωπικό, σαν σύλλογος εργαζομένων,  τους υποστηρίζουμε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. (…) Το προσωπικό αυτό καλύπτει πάγιες ανάγκες εδώ στο παράρτημα ΑΜΕΑ. Σε περίπτωση που αυτοί οι άνθρωποι φύγουν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα, αφού ούτε προσλήψεις μονίμου προσωπικού έχουν γίνει, με το ήδη υπάρχον δυναμικό να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψει τις ανάγκες.”

Νοσηλεύτρια που ανήκει στο επικουρικό προσωπικού του παραρτήματος ΑΜΕΑ στα Χανιά, δεν παρέλειψε να αναφέρει την ανησυχία της για το μέλλον της τονίζοντας: “Αύριο δεν ξέρουμε αν είμαστε στη δουλειά μας και παρόλαυτα μας αφήνουν και απλήρωτους ενώ η Κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος στα αιτήματα μας.”

Στο πλευρό των ανθρώπων αυτών, που βρίσκονται καταδικασμένοι στην ανασφάλεια είναι και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, Σταύρος Καναβάκης.Ο κ.Καναβάκης μιλώντας στο Flashnews.gr, ανέφερε ότι το επικουρικό προσωπικό είναι απαραίτητο, αφού εξυπηρετεί πάγιες ανάγκες και στηρίζει τα αιτήματα τους,με τον ίδιο να μας λέει ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει όσον αφορά τα αιτήματα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook