Το επιχειρηματικό τοπίο σήμερα είναι γεμάτο με αλλαγές και ανακατατάξεις. 

Ο επιμελητηριακός θεσμός είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί τις αλλαγές αυτές και μάλιστα να τις συντονίζει και να τις καθοδηγεί. Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από ένα επιμελητήριο που δε θα βρίσκεται απλά κοντά στις επιχειρήσεις αλλά θα τις μετατρέπει σε καινοτόμους οργανισμούς έτοιμους να αποδεχτούν και να προκαλέσουν την αλλαγή. 

Θέλουμε ένα επιμελητήριο που να δείχνει το δρόμο και να προκαλεί τις αλλαγές, να προκαλεί συνεργασίες και να τις υποστηρίζει, να δημιουργεί κουλτούρα καινοτομίας και επιχειρηματικότητα που να σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Η επιχειρηματική αλλαγή στις μέρες μας είναι μονόδρομος και αυτός που μπορεί να αλλάζει γρήγορα και αποτελεσματικά είναι αυτός που τελικά θα επιβιώσει.

Η εκπαίδευση και η κατάρτιση είναι τα εργαλεία για να προσδιορίσουμε το επαγγελματικό μας μέλλον. με τα μάτια στραμμένα στη διεθνοποιημένη οικονομία, θα προκαλέσουμε τις αλλαγές που θα αλλάξουν τον τόπο μας και θα φέρουν ανάπτυξη και ευημερία σε όλους μας. 

Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε μέχρι σήμερα καταφέρει, μέσα σε λίγα χρόνια.

Μέσα στα χρόνια μιας καταστροφικής για την επιχειρηματικότητα κρίσης το επιμελητήριο έχει μείνει όρθιο και μάλιστα ενίσχυσε τη δραστηριότητα του. 

Ενισχύσαμε και επεκτείναμε την κατάρτιση, δημιουργήσαμε θεσμούς που συνδέουν τον τριτογενή με τον πρωτογενή τομέα, εκπαιδεύσαμε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων για να γίνουν επιχειρηματίες, είμαστε παρόντες και αποτελούμε σημείο αναφοράς για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και ξεχωρίζουμε σε πανελλήνιο επίπεδο και βραβευτήκαμε  γι αυτό με πανευρωπαϊκό βραβείο από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

 Στα χρόνια που έρχονται θα συντονίσουμε και θα επεκτείνουμε τις προσπάθειες για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα, για να πάμε ακόμα πιο μπροστά.

Η συμμετοχή μου στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές με τον συνδυασμό του Μαν. Αλιφιεράκη είναι το στοίχημα για την επόμενη μέρα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων σε μια νέα σφαίρα εξωστρέφειας,επιχειρηματικότητας και μετεξέλιξης.

O Γιώργος Μανουσάκης είναι υποψήφιος στον κλάδο της Μεταποίησης με τον συνδυασμό “ΜΠΡΟΣΤΑ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook