Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του αντιδημάρχου της περιοχής, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη και της Συμβούλου σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού, κας. Κικής Χασάπη – Φρονιμάκη.

Η εξέλιξη έργων που υλοποιούνται στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, η λειτουργία εκπαιδευτικών δομών και ο προγραμματισμός δράσεων εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων συζητήθηκαν διεξοδικά σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, του αντιδημάρχου της περιοχής, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη και της Συμβούλου σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού, κας. Κικής Χασάπη – Φρονιμάκη.

Η τοποθέτηση δεξαμενής στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ιωάννη, οι εργασίες στο βιολογικό της Τοπικής Κοινότητας Σχινοκαψάλων, οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο που θα στεγάσει τον αστυνομικό σταθμό, ο ηλεκτροφωτισμός στον Μακρύ Γιαλό και στα Σχινοκάψαλα, η προσθήκη χλοοτάπητα στο γήπεδο του Κουτσουρά, ο φωτισμός στην νέα πλατεία του Κουτσουρά και η τσιμεντοποίηση του δρόμου, η τοποθέτηση κουπαστών στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Ιωάννη και Ορεινού καθώς και οι παρεμβάσεις οδοποιίας στον Άγιο Ιωάννη ήταν θέματα που συζητήθηκαν αναλυτικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις δομές του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α που λειτουργούν στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, καθώς και στις πολιτιστικές δράσεις που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν. Όπως τονίστηκε, για δεύτερη χρονιά λειτουργεί το παράρτημα της Μουσικής Σχολής και  το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Μακρύ Γιαλού, ενώ στους άμεσους στόχους της υπηρεσίας είναι  η αξιοποίηση δημοτικού κτιρίου στα Αχλιά για την δημιουργία νέων εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δομών για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σημαντικό στόχο της περιόδου αποτελεί και η δημιουργία μιας νέας δομής ΚΑΠΗ στην περιοχή, στοχεύοντας έτσι στην υποστήριξη της τρίτης ηλικίας μέσα από εποικοδομητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

“Καταβάλλοντας καθημερινό αγώνα, ως δημοτική αρχή επιδιώκουμε την υποστήριξη όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου μας και της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες παρεμβάσεις” τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον κ.Βρυγιωνάκη και την κα.Χασάπη για την καθημερινή τους προσπάθεια  στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook