Το κτίριο που βρίσκεται στα Καμίνια Ηρακλείου παραχωρήθηκε δωρεάν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρητης

Σχετικά με την έναρξη των εργασιών αφαίρεσης αμιάντου σε κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως έχει γνωστοποιηθεί, μετά την κατάθεση αναφοράς στη Βουλή (Μάιος 2017) του σχετικού κειμένου του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και μετά την άμεση απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, παραχωρήθηκε δωρεάν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η χρήση ακινήτου στην περιοχή Καμίνια του Νομού Ηρακλείου Κρήτης με σκοπό την στέγαση των υπηρεσιών της, αλλά και την άμεση έναρξη εργασιών για την αφαίρεση αμιάντου σε ένα από αυτά τα κτίρια.

Με αυτή την απόφαση ικανοποιείται ένα πολύ σοβαρό αίτημα του ίδιου του Συλλόγου Εργαζομένων, που αφορά πρωτίστως ένα ζήτημα διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι στο αρχικό κείμενο των ίδιων των εργαζομένων παρουσιαζόταν, όπως τονιζόταν και στο κείμενο της αναφοράς μας,  και η έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους σχετικά με την παρουσία ινών χρυσοτίλου στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Η έναρξη των εργασιών –  με τις άμεσες ενέργειες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης –  υλοποιούν στην πράξη αυτό το δίκαιο αίτημα και γι’ αυτό το λόγο δεν συντρέχει κανένας λόγος αναστάτωσης.

Η έναρξη και η υλοποίηση όλων των αναγκαίων εργασιών συνιστά μια αναγκαία και ορθή ενέργεια για την δημόσια υγεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook