Μέλη και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ενημέρωναν σήμερα τους Χανιώτες για το AIDS

Πρώτη Δεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS και παρά την ενημέρωση και την πληροφόρηση γύρω από τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης, το ποσοστό των πασχόντων δεν μειώνεται και το ταμπού δεν έχει ακόμα σπάσει.

Από την αρχή της επιδημίας, σχεδόν 80 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV και περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει. Συνολικά, 36,7 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν με τον ιό HIV ως τα τέλη του 2015. Εκτιμάται ότι 0,8% των ενηλίκων ηλικίας 15-49 ετών σε όλο τον κόσμο ζουν με τον ιό HIV, αν και το βάρος της επιδημίας εξακολουθεί να ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των χωρών και των περιοχών.

Στα Χανιά μέλη και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ σε μια προσπάθεια ενημέρωσης διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους Χανιώτες. 

“Είναι μια προσπάθεια για να ενημερώσουμε την κοινωνία των Χανίων για την πρόληψη με αφορμή και την αυριανή παγκόσμια ημέρα κατά του aids. Ο κόσμος σταματά να ενημερωθεί αλλά υπάρχει μια συστολή και διστακτικότητα. Είναι όμως κάτι που πρέπει να ξεπεράσουμε και να μιλήσουμε ανοιχτά γι’ αυτό το θέμα. Δυστυχώς, ο ιός εξαπλώνεται παρά την ενημέρωση που υπάρχει και δεν είναι μόνο σε νέους ανθρώπους, τελευταία έρευνα έδειξε μεγάλο ποσοστό άνω των 50 ετών” δήλωσε η κοινωνικής λειτουργός Χρυσάνθη Κατσουλάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook