Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία.

Οι δύο κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους πριν από λίγα λεπτά και το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Δεκεμβρίου οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία με την αγόρευση του εισαγγελέα έδρας.

“Θέλω να δικαστώ δίκαια. Σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και θέλω να με δικάσετε όπως μου αναλογεί” με αυτές τις λέξεις, ο 54χρονος κρεοπώλης από τον Προφήτη Ηλία ολοκλήρωσε την απολογία του, κατά την διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, της δίκης του μακελειού στον προφήτη Ηλία, τον Ιούνιο του 2012.

Ο 54χρονος κατηγορούμενος, αρκετές φορές επεσήμανε κατά την απολογία του ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον Πρίαμο Ξυδάκη.

“Είδα το κοπέλι μου στον δρόμο να αιμορραγεί, τότε του έριξα μία φορά με την καραμπίνα δεν ήθελα να τον σκότωσα αν ήξερα ότι ο Πρίαμος θα ερχόταν εκείνο το βράδυ στο κρεοπωλείο μου, θα έφευγα. Είχαμε καλές σχέσεις και δεν ήθελα να του κάνω κακό.”

Σε ερώτηση του Εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης πόσες φορές πυροβόλησε, ο κατηγορούμενος τόνισε:
“Μία φορά έριξα είδα τον Πρίαμο ότι χτυπήθηκε. Γιατί να ρίξω και 2η φορά; Τον είδα να με πυροβολεί την ώρα που σήκωσα το όπλο για να τον πυροβολήσω.”

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το θύμα είχε πάει εξαγριωμένος στο κατάστημά του χωρίς να γνωρίζει τον λόγο:

“Δεν ξέρω ποιος τον έκανε έτσι τον Πρίαμο και ήρθε σαν άγριο θηρίο στο κρεοπωλείο μου. Όποιος του τηλεφώνησε εκείνο το βράδυ και τον εξαγρίωσε, να το βρει από τον Θεό.”

Επεσήμανε ότι το θύμα τον πυροβόλησε μία φορά στα πόδια και ενώ εκείνος έπεφτε στο οδόστρωμα, ο Πρίαμος Ξυδάκης, συνέχισε να τον πυροβολεί, όμως τα σκάγια “έβρισκαν” τον τοίχο, αφού εκείνος ήδη είχε ξαπλώσει κάτω. Παράλληλα υποστήριξε ότι μόλις είδε τον Πρίαμο χτυπημένο και ακούγοντας τους συγχωριανούς του να του λένε να φύγει για να μην τον σκοτώσουν, εκείνος τράπηκε σε φυγή. 

Μάλιστα, έκανε για μία ακόμα φορά αναφορά σε ένα “εξαφανισμένο” dvd, το οποίο απεικονίζει όλο το σκηνικό που διαδραματίστηκε το μοιραίο βράδυ, στο κατάστημα του.

Ο κατηγορούμενος για μία ακόμα φορά τόνισε ότι ο γιος του ο Φανούρης, δεν είχε πάει στο γλέντι του χωριού, για τον κλήδονα. Οπως είπε είναι κλειστός χαρακτήρας και δεν του άρεσαν τα γλέντια και οι κοινωνικές εκδηλώσεις.  

Το ίδιο υποστήριξε κ ο αδερφός του, ο Στεφανής, υποστηρίζοντας ότι όλα ήταν προσχεδιασμένα, χωρίς κανείς να υπολογίζει το τραγικό τέλος της φασαρίας που έγινε στην πλατεία του χωριού.

“Tο γλέντι ξεκίνησε στην πλατεία του χωριού. όλοι είχαν κινητά που φωτογράφιζαν ή τραβούσαν βίντεο, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, με τις παραδοσιακές φορεσιές. Είναι δυνατόν, να ήταν στην πλατεία και ο Φανούρης και να μην φαίνεται σε καμία φωτογραφία;”

Ο 2ος κατηγορούμενος, ο μικρότερος αδερφός του κρεοπώλη, περιγράφοντας τα όσα διαδραματ-στηκαν εκείνο το βράδυ στο χωριό, τόνισε:

“Ξαφνικά είδα τον κόσμο να φεύγει δεν κατάλαβα το γιατί κάποιος μου είπε ότι έγινε φασαρία με τον αδερφό μου τον Γιώργη. Εψαξα στο πλήθος να βρω τον άλλον αδερφό του, τον Σπύρο, να τον ρώτησε τι έγινε.Εκείνη την ώρα μου τηλεφώνησε η νύφη μου (γυναίκα του κρεοπώλη) και μου είπε “έλα γιατί μας σκοτώνουν” έφυγα από το γλέντι και πήγα στο κρεοπωλείο του αδερφού μου. Είδα τον Πριαμο (με τον οποίο είχαμε στενές φιλικές σχέσεις) ξαπλωμένο στον δρόμο και οι χωριανοί που ήταν γύρω του, μου είπαν ότι τον σκότωσε ο αδερφός μου και μου φωνάζαν να φύγω για να μην με σκοτώσουν. Πήρα το αυτοκίνητο και έφυγα από τον φόβο μου πήγα στο Λασιθι σε έναν κουμπάρο μου. Την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου δικηγόρος και μου είπε ότι κατηγορούμαι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δεν ήξερα τίποτα, δεν έκανα τίποτα”

Ο μικρότερος αδερφός του κρεοπώλη, αρκετές φορές, βουρκωμένος έκανε αναφορά στα όσα διαδραματίστηκαν μετά το φονικό:

“Δεν ήθελε ο αδερφός μου να σκοτώσει τον Πρίαμο. Ούτε κάποιος από την οικογένεια μας ήθελε να τραυματιστεί θανάσιμα ο Μανόλης Σταυρουλάκης. Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά είμαστε όλοι συντετριμμένοι μετά τα όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το βραδύ, μας έκαψαν τα σπίτια μας μας απειλούσαν,μας έβρισαν, μέχρι και τον τάφο του παιδιού μου, κατέστρεψαν”

Ο 2ος κατηγορούμενος ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης δικαιοσύνη

“Ζητάω δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα,σύμφωνα με τα όσα έγιναν και όχι σύμφωνα με αυτά που ακούστηκαν μέσα σε αυτή την αίθουσα από τους συγγενείς των θυμάτων, που είναι ψευδή”

Κατά την διάρκεια της  ακροαματικής διαδικασίας, η οποία θα συνεχιστεί με την πρόταση του Εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των δικηγόρων στις 11 και 14 Δεκεμβρίου, δεν έλλειψαν και οι στιγμές έντασης, με τους συγγενείς των θυμάτων να φωνάζουν και να αποδοκιμάζουν έντονα τους κατηγορουμένους. ωστόσο, χάρη στην ισχυρή αστυνομική δύναμη που ήταν μέσα και έξω από την αίθουσα του εφετείου τα πνεύματα ηρέμησαν. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook