Ορατά είναι σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τα θετικά αποτελέσματα όσον αφορά την εξωστρέφεια της οικονομίας, όπως υποδηλώνει η αύξηση κατά 31% των εξαγωγών το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του ΣΕΒΕ εν όψει της ΔΕΘ ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε στους εκπροσώπους του Συνδέσμου το εθνικό σχέδιο για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει θέσει το υπουργείο στη διάθεση των επιχειρήσεων του κλάδου.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» του ΟΑΕΠ, το οποίο δανειοδοτεί τις εξαγωγικές επιχειρήσεις με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ και για διάστημα μέχρι τέσσερις μήνες, αλλά και το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», στο οποίο έχουν ήδη υποβληθεί 828 επενδυτικές προτάσεις προϋπολογισμού 127.625.749 ευρώ.

Παρουσίασε ακόμη το πρόγραμμα Go2Market του ΕΤΕΑΝ για την εξωστρέφεια, η διάθεση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα από τις τράπεζες και το οποίο θα εξασφαλίσει απευθείας δανειοδότηση των επενδυτικών σχεδίων του προγράμματος Εξωστρέφεια του ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook