Τα πρώτα ευρήματα των δυτών και του πραγματογνώμονα καταδεικνύουν ότι υπάρχουν ζημιές σε δύο ξεχωριστά σημεία του σκάφους, εκ με το ένα να εντοπίζεται σε θέση που δεν φαίνεται να είχε επαφή με βράχια.

Σενάριο δολιοφθοράς εγείρουν οι πρώτες αυτοψίες στο «κουφάρι» του πετρελαιοφόρου πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», που προκάλεσε τη μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Τα πρώτα ευρήματα των δυτών και του πραγματογνώμονα καταδεικνύουν ότι υπάρχουν ζημιές σε δύο ξεχωριστά σημεία του σκάφους, ένα ρήγμα στη δεξιά πλευρά που μπορεί να προκλήθηκε από τα βράχια όπου «κάθισε» το σκάφος κι ένα χτύπημα στην αριστερή βαρδιόλα (θέση σκοπιάς), όπου εξ όσον γνωρίζουμε δεν υπήρξε επαφή με βράχια.

Ωστόσο έως τώρα δεν υπάρχει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα και οι έρευνες ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του ναυαγίου συνεχίζονται.

Σημειώνεται πως αρκετές πληροφορίες για το σενάριο δολιοφθοράς προέρχονται από ανθρώπους που πρόσκεινται στον πλοιοκτήτη, ο οποίος έχει συμφέρον να αποδείξει ότι το ναυάγιο οφείλεται σε κακόβουλη πράξη, καθώς θα αποφύγει ποινικές ευθύνες και θα μπορεί να απευθυνθεί σε διεθνές ταμείο για αποζημίωση.

skai.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook